Landslag

Håndballjentene vant gruppespillet

Etter at håndballjentene fredag kveld vant 28-27 mot Montenegro er det klart at de vant det innledende gruppespillet og møter Nederland i åttendedelsfinalen søndag.

Norge fikk en forrykende start og Montenegrinerne stod lenge med kun to mål. Mye av grunnen var en solid Katrine Lunde Haraldsen bakover og at Larvikduoen Linn Jørum Sulland og Karoline Dyhre Breivang satte ball etter ball i Montenegros mål.

Og, da Heidi Løke kom inn på banen ble det enda mere sving i sakene. Da røk Montegrinerne på både flere utvisninger og syvmetere.

Men, det Montenegro hevet seg i andre omgang og skapte stor spenning i kampen da de norske ikke satt alle ballene som tidligere, og Linn Jørum Sulland hadde problemer med å holde på ballen.

– Jeg synes vi begynner bra. Vi sliter litt på slutten av andre omgang.

Det var godt og klamt i Santos Arena etter at det hadde regnet før på dagen, og med varmen som er her nede skaper det litt problemer for spillerne.

– Jeg er kliss våt og glipper ballen, det er ikke noe gøy å være skytter da, forteller Linn Jørum Sulland som flere ganger i løpet av kampen forsøker å blåse hånda tørr.

– Ballen er som en badeball å holde i. Prøver alt jeg kan, men det blir jo nesten pol når du prøver å skyte, forteller Sulland som endte på ni scoringer mot et av verdens beste håndballag ifølge Thorir Hergeirsson.

Nå venter Nederland i åttendedelsfinalen i Santos, et lag Norge har møtt flere ganger siste året. Sist var på en treningstur til Nederland hvor de vant en kamp og spilte en uavgjort.

– Det er et coming lag. Voldsom fremgang siste årene, spiller hurtig håndball. De haret voldsomt pådrag, fintesterke spillere, en blanding av spansk og koreansk håndball, forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson som nå får en spillefri dag å forberede seg på før det er vinn eller forsvinn på søndag.

To Top
X