Landslag

Håndballjentene tok nok et EM-gull

De norske håndballjentene har nok en gang innfridd forventningene, og slo Nederland i finalen i årets håndball-EM i Sverige. Finalen mot Nederland  i Göteborg ble en av de mest dramtiske gjennom tidene, men heldigvis trakk det norske laget det lengste strået til slutt.
Årets mesterskap inneholdt en rekke jevne oppgjør, og særlig kampene til de tre skandinaviske landene var godt besøkt rundt omkring i vertsnasjonen. Mesterskapet ble spilt i fem byer, men alle kampene i finalesluttspillet fant sted i Göteborg. Flere håndballinteresserte nordmenn tok derfor turen over for å hjelpe det norske laget fram til seier.

En godt innarbeidet tradisjon

Håndballjentenes jakt på heder og ære har utviklet seg til en fast førjulstradisjon her til lands. Tidspunktet for å følge med på andre idretter er nærmest perfekt, ettersom skisesongen ikke er kommet ordentlig i gang og Tippeligaen nettopp har blitt avsluttet. Blant de fire semifinalistene var allikevel Norge regnet som klare favoritter, og du fikk derfor god odds hvis du turte å vedde på at det norske laget skulle svikte i finalerunden.

Sluttspillet ble ingen walkover

Det norske laget kvalifiserte seg til finalen ved å slå Frankrike i fredagens semifinale. De norske jentene viste at de var sultne på å revansjere tredjeplassen fra Rio-OL, noe som betydde at det ikke gikk i fella og undervurdere det franske laget. Frankrike slo både Sverige og Spania med knapp margin, og det blir spennende å følge dette franske laget framover. Er det noe kvinnehåndballen trenger, så er det mer konkurranse i toppen. Derfor kan toppscoreren Estelle Nze Minko og co. forhåpentligvis være med på å sette farge på kvinnehåndballen i årene som kommer. Det ble uansett en fortjent bronsemedalje på det franske laget etter at de slo Danmark i kampen om tredjeplassen.

Nora Mørk skjøt Norge til gull

Nora Mørk ble den store norske stjernen i årets mesterskap med 53 mål på 8 kamper. Dette gjorde at hun ble turneringens toppscorer foran danske Stine Jørgensen og rumenske Christina Neagu. I tillegg gjorde Veronica Kristiansen det bra med 28 scoringer i løpet av turneringen. Marit Malm Frafjord var ikke stort dårligere med 27 mål, og disse tre skal derfor ta en stor del av æren for at gullet kom i havn. Silje Solberg var også solid mellom stengene. En redningsprosent på 41 var bestenotering i turneringen, og et godt målvaktspill er selvsagt utrolig viktig hvis man ønsker å ta EM-gull. Dette er særlig viktig hvis det offensive spillet går i stå i løpet av kampen, da kan en god målvakt holde laget inne i oppgjøret.  

Fiasko for Russland og Sverige

Den største skuffelsen i årets turnering må sies å være Russland. OL-vinnerne tok bare to poeng i grunnspillet, og dermed ble det takk og farvel i mellomrunden. Vertsnasjonen Sverige led samme skjebne, men det svenske laget spilte gode enkeltkamper og fikk bra med støtte fra tribunen. Situasjonen i Sverige angående håndball er mer eller mindre omvendt av den norske, ettersom det svenske kvinnelandslaget alltid har vært i skyggen av herrene. Et stadig bedre svensk lag på kvinnesiden kommer forhåpentligvis til å bedre på den situasjonen i framtiden. 
 
 

To Top
X