Landslag

Håndballjentene til semifinale i EM

Onsdag kveld var det vinn eller forsvinn for de norske håndballjentene. Nederland kunne velte drømmen om medalje i EM og sende Norge rett ut av sitt eget EM.

Men, det norske landslaget hadde lite problemer med et nederlandsk lag som ikke klarte å komme opp på det nivået de må være for å slå Norge. Ikke det at Norge er på sitt beste heller, men det går fremover.

For nå er alle friskmeldte og Tine Stange var sistemann som meldte seg på.

Hun slåss og fighter i forsvar og har et tungt skudd som kan være bra å ha med seg når man lørdag skal møte Danmark i semifinale.

– Helt nydelig å vinne! Det gikk greit i dag, hadde jeg bare truffet på den andre også så hadde det vært bra, oppsummerte Stange til Handballmagasinet.no rett etter kampslutt.

En annen som også er god å ha med seg når vi skal møte Danmark er Heidi Løke, selv om det ble et par bom i dag. Men, likevel setter hun syv nettkjenninger og bidrar stort til Norges 22-måls seier.

I kombinasjon med ungtalentet Nora Mørk som serverer Løke ball på ball mot Nederland er det en dødelig kombinasjon.

– Nora er helt fantastisk, elsker å spille med henne, sier Heidi Løke om sin «serveringsdame» Nora Mørk.

Heksegryte i Danmark

Danskene har klart å fylle hallene til randen på sine kamper og laget en enorm stemning. Stemningen og engasjementet har faktisk vært så stort at det har falt EHF litt tungt for brystet måten danskene oppfører seg på.

Med tendenser som man mest er vant med fra Øst-Europa med buing mot motstandere har det danske publikum løftet sitt lag videre og skapt frustrasjon hos både motstandere og EHF.

Dette virker ikke å plage de norske jentene.

– Det er kult at det er stappfull hall og det er stemning, sier Tine Stange om det som venter håndballjentene i Danmark.

Og, Nora Mørk frykter heller ikke det som venter håndballjentene i Danmark.

– Vi vet hva vi kommer til og har sett det på tv. Målet må jo være å få de 12.000 til å holde kjeft, konkluderer Nora Mørk.

KAMPFAKTA:
Nederland – Norge
, Håkons hall, EM 2010
Resultat: 13-35 (9-18)

To Top
X