EM 2012 Serbia

Håndballjentene til finalen etter seier over Ungarn

Marit Malm FrafjordHåndballjentene har atter en gang tatt seg til finalen i EM. Ungarn ble til slutt rundspilt og gravd ned av det norske laget. En seier på 30-19 er ikke til å misforstå, klasseforskjellen ble for stor.

Norge som de siste årene har tatt gull etter gull var i sin niende EM-semifinalen av ti mulige. Kun én gang har Norge feilet på målsetningen om medalje, i 2000 hvor de ble nummer seks.
Norge har tatt fem gull, og fire av dem har kommet i de fire siste mesterskapene. Det første kom i 1998.

Nå kan det bli et femte gull hvis alt går som Marit Malm Frafjord vil.

– Nå er vi i finale og da er vi jo veldig nær gullet. Vi skal være klar til å vinne i morgen, forteller Marit Malm Frafjord som også forklarer hvorfor Norge er så bra og slår Ungarn med elleve mål.

– Vi setter et bra forsvar og kjører tempo på dem så de blir slitne. Vi har en god bredde i stallen, det er det som gjør at vi vinner kamper.

Montenegro i finalen
For andre gang dette året skal Norge og Montenegro møtes til oppgjør om gull i et mesterskap. Sist gang var i London-OL i sommer, og de fleste husker vel hvordan det gikk.
Nå møter håndballjentene et Montenegro som nesten spiller på hjemmebane. For Montenegrinerne kjenner sin besøkelsestid og støtter mannsterke opp om sitt landslag.
Semifinalen mellom Montenegro og Serbia var godt besøkt av supportere fra Montenegro som sang og heiet frem laget sitt til en ett måls seier, 27-26, og man skal nok ikke forvente en mindre skare av supportere søndag.

Marit Malm Frafjord har forventningene klare.

– Jeg forventer god stemning, buing og kanskje kasting av diverse ting. Men, det er sånne kamper som er artige å spille, forteller Malm Frafjord som skulle tilbake på hotellrommet og se video av Montenegro etter å ha snakket med pressen.

To Top
X