Landslag

Håndballjentene testet negativt og er klar for Polen

Alle de norske håndballjentene er testet negative og er klare for spill dagen før Polen venter på motsatt side. Med et strengt testregime og en protokoll som jentene stoler på, forsøker de nå å ha fokus på de sportslige oppgavene som venter dem.

På pressemøtet dagen før åpningskampen var det mye spørsmål til både spillere og ikke minst landslagssjefen Thorir Hergeirsson som ikke ville bruke noe energi på koronaproblematikken.

– Min oppgave er å være trener. Nå er fokus på Polen. Det er det medisinske teamet som tar seg av smittevern og alt det rundt det, svarte landslagssjef Thorir Hergeirsson på spørsmål rundt hans tanker rundt utfordringen med korona.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal forholde seg relativt rolig til smitteproblematikken, og tror at når man har kommet seg en uke inn i mesterskapet så føler man seg trygge.

– Tror vi alle er spente på det, men forholder meg rolig til det. Vi er nødt til å være kjempestrenge på smittevern og ta de forholdsregler vi kan, kommenterer Stine Bredal Oftedal.

Norge favoritt mot Polen

Polen, med sin norske trenerduo Arne Senstad og Reidar Møistad, har ikke hatt den beste oppladning før EM. Store deler av troppen har allerede vært smittet av koronaviruset, så hvor godt forberedt de er er man usikre på.

Thorir Hergeirsson kunne fortelle at han hadde noe videomateriell fra noen kamper Polen spilte mot Sverige i oktober, men da sannsynligvis med et litt annet mannskap enn det som stiller på banen torsdag kveld.

Heidi Løke, som kjenner Senstad godt, tror ikke man skal ta for lett på Polen. Norge er riktignok stor favoritt, men har stor tiltro til hvilken påvirkning Senstad kan ha på de polske jentene.

– Arne er utrolig flik til å få det beste ut av spillerne sine. Tror vi kommer til å møte et knalltøft forsvar, svarer Heidi Løke som også kan fortelle at hun tross sine 38 år fremdeles synes det er utrolig gøy å være med.

To Top
X