Landslag

Håndballjentene tapte åpningskampen mot Tyskland i VM i Brasil

De norske håndballjentene åpnet VM i Brasil med kamp mot Tyskland lørdag ettermiddag lokal tid.

Selv med gode sambarytmer og stor stemning i den norske troppen fra håndballens venner på tribunen under oppvarming ble det ikke den helt store sambahåndballen i åpningskampen til de norske jentene.

Norge kom i en tre måls ledelse i løpet av de første ti minuttene, men så bet Tyskland seg fast og spiste seg innpå igjen og som et punktum på første omgang satt de inn reduksjonsmålet til 14-13 sekunder før sluttsignalet for omgangen gikk.

I andre omgang fortsatte Tyskland å sette press på de norske håndballjentene og tok raskt en ledelse som de holdt helt inn til slutt.

Det var en klar og tydelig Thorir Hergeirsson som møtte pressen etter kamp.

– Irritert på oss, samtidig så er det et langt mesterskap og det går an å løfte det her allerede i morgen. Det gjelder å lære av det, kunne landslagssjefen fortelle før han fortsatte å oppsummere.

– Vi faller i intensitet, taklinger og aggressivitet – og slipper de alt for lett til bakover. Og, det svinger for mye bakover.

I en kamp hvor det norske laget sliter rullerer allikevel den norske benken mye på laget for å disponere ressursene som landslagssjef Thorir Hergeirsson sier.

En av de som blir sittende lenge på benken er Heidi Løke som vanligvis står mye på banen i både klubb og landslag.

– Vi sliter med å finne konstellasjoner, er for mange posisjoner forsvarsmessig som ikke er der de skal være og vi sliter med å finne løsninger på det.

– Vi må sette forsvaret for å sette kontringer, og det er i kontringene vi hadde hatt bruk for Heidi, oppsummerer landslagssjefen.

To Top
X