Landslag

Håndballjentene overbeviste ikke mot Nederland

Nora Mørk

De norske håndballjentene tråklet seg frem til en seier, 29-22, over Nederland i det som var generalprøven før EM. Ingen overbevisende forestilling, men som Thorir Hergeirsson sa etter kampslutt;

– Det handler om å lede når sluttsignalet går.

Og, det er klart han har rett i det, men prestasjonene på flere av de norske spillerne må opp flere hakk hvis de ikke skal få bakoversveis når de tirsdag møter Frankrike i åpningskampen.

Landslagssjefen er relativ rolig i forhold til prestasjonene da han mener det er tradisjon for at noen bruker litt mer tid på å komme opp på det nivået man må være på i et mesterskap. Og, han innrømmer at alle ikke er der enda.

I en kamp hvor mange forventet et målrush mot det nederlandske målet, men det uteble totalt. Det norske angrepsspillet var til tider uten sting og dommerne hevet flere ganger armen for passivt spill.

Skal vi trekke frem lyspunkter fra kampen må det være Nora Mørk, som også ble kåret til banens beste for det norske laget. Da hun kom inn på banen i første omgang skjedde et temposkifte i det norske spillet som hurtig ga litt mer trykk mot det nederlandske forsvaret og ballen endte litt oftere i mål enn tidligere i omgangen.

– Synes det gikk bra. Var en rotekamp. De spiller litt rart og det var vanskelig å få tak på de, men vi vinner og det var det som var viktig, kunne banens beste, Nora Mørk, fortelle Handballmagasinet.no.

Fornøyd med juniorrekka
I deler av andre omgang satte Thorir Hergeirsson den berømte juniorrekka med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Mari Molid inn på banen. En rekke som tidligere i år vant VM-gull med juniorlandslaget og som nå skal forsøke å ta med seg medaljer på seniornivå for første gang.

På spørsmål om dette er en rekke vi kan forvente å se på banen under selve mesterskapet kan landslagssjefen svare bekreftende på dette.

– Er fornøyd med de unge i dag, de har et godt rullespill og kjenner hverandre godt.

Men, selv om landslagssjefen i lørdagens kamp var fornøyd vil han ikke love å bruke denne rekken i de viktigste periodene under mesterskapet.

Mari Molid var meget fornøyd med å få stå sammen med sine gode venninner fra juniorlandslaget.

– Det er gøy, vi kjenner hverandre jo så godt, forteller Molid med et stort smil om munnen.

Med landslagssjefens ord om at «det er den som leder når sluttsignalet går som vinner kampen» kan vi vel konkludere med at målet ble oppnådd.
Problemet er bare at undertegnede er ikke overbevist om at det som ble levert av prestasjoner lørdags kveld i Ekeberghallen vil være godt nok når Frankrike står på motsatt banehalvdel i Håkons hall på Lillehammer tirsdag kveld.

Vi har imidlertid troen på det norske teamet som jobber med de norske håndballjentene og tror at vi vil se en helt annen tenning, glød og nivå når det første fløytestøtet går tirsdag kveld.

KAMPFAKTA
Norge – Nederland
, Ekeberghallen, Oslo
Resultat: 29-22 (15-12)
Utvisninger: NOR 2 x 2 min, NED 4 x 2 min
Dommere: Alin-S Cirligeanu og Gheorghe Bejinariu, Romania
Tilskuere: 2456

Norge
Mari Molid (1), Nora Mørk (6), Ida Alstad (3), Heidi Løke (6), Tonje Nøstvold (2), Karoline Dyhre Breivang (1), Gro Hammerseng (3), Kari Mette Johansen (2), Ingrid Ødegård, Marit Malm Frafjord, Katrine Lunde Haraldsen, Linn-Kristin Riegelhuth (4), Stine Bredal Oftedal, Tine Stange (1), Camilla Herrem

Nederland

Marieke Van Der Wal, Inge (Ingeborg) Roelofs, Laura Van Der Hejden (3), Debbie Bont (2), Lois Abbingh, Marcella Deen, Danick Snelder, Miranda Robben, Diane Lamein (4), Joyce Hilster (2), Willemijn (Wilhelmina) Karsten, Maura Visser (6), Nycke (Cornelia) Groot (2), Pearl Van Der Wissel (3), Angela Malestein, Debbie Klijn

To Top
X