Landslag

Håndballjentene i VM-finalen

De norske håndballjentene tok seg fredag kveld videre til VM-finale etter å ha slått ut Spania.

Det var aldri tvil om hvem som skulle gå seirende ut av semifinalen mellom Norge og Spania. Spanjolene hang ikke med på det norske tempoet og ble fort hengende etter i målprotokollen. Allerede til pause var det hele syv måls forskjell.

Andre omgang handlet i stor grad om å fortsette tempoet og å holde avstanden ned til spanjolene, noe de norske jentene gjorde med stort hell.

Det var en meget fonøyd Thorir Hergeirsson som møtte pressen etter kamp.

– Opplevde at vi fikk til det vi hadde lagt opp til på forhånd. Er ikke så mange ting som er bedre enn dette. Vi har en Katrine Lunde Haraldsen i topp slag. Hun er en målvakt i verdenstoppen og står bak et til tider meget godt forsvar, forteller en landslagssjef som nå har nådd målet om medalje og ser frem til møtet med Frankrike.

– Det er fint å møte Frankrike i finalen. Gleder meg til det. Vi har en høne å plukke med dem. De rundspilte oss i sommer, så vi får se om vi ikke klarer å stille opp med noe mer nå.

Hergeirsson forteller at Frankrike fremdeles er et godt lag selv om de har et par spillere ute med skade, Signate og Pinot, så er de et lag å regne med. I tillegg flyr de inn Marion Limal fra Metz for å være med i finalen.

– De er gode, riktig gode. At de har mistet 1-2 spillere spiller ingen rolle, forteller landslagssjefen.

Norge – Spania 30-22 (16-9)

To Top
X