Hovedsak

Håndballjentene halter seg mot åpningskamp

Siste treningsøkt før Norge åpner mot Japan på lørdag var en treningskamp torsdag ettermiddag lokal tid i Suzhou, Kina.

Dette var en siste gjennomkjøring hvor alle spillere fikk spille, bortsett fra Siri Seglem og Tonje Larsen, og dette ble fordelt over tre omganger på tyve minutter.

– Tonje Larsen ble hvilt i dag og er på god vei til der hun kan være, kommenterer landslagstrener Thorir Hergeirsson i forhold til Norges forsvarsdronning som ble hvilt i dag.

Totalt sett vant Norge kampen, 26-25, og kan si seg fornøyd med resultatet. Men, ikke hvis en ser hva som ligger bak. For der varierer det mye igjen. Både angrep, forsvar og målvaktsspill er slurvete.

– Det går litt i rykk og napp. Vi er gode tidvis, og superkontringene våre er gode, sier den alltid like sindige Thorir Hergeirsson.

Og, i rykk og napp gikk det. Brente 100% sjanser og flere andre personlige feil stod på listen idag til flere av spillerne.

Også målvaktene glipper noen av sine baller i dag, og må nok opp et hakk skal det lukte medalje av dette. For selv om de gjør noen gode inngripener innimellom er det ikke der vi er vant til å ha våre målvakter.

Avtalt spill
Thorir Hergeirsson hadde avtalt med Brasil at de norske jentene skulle få møte offensivt forsvar, og de løste det på en ganske så god måte.

Selv fikk også de norske jentene vist frem litt 3-3 spill og det fungerte fint med blant annet Anja Edin i en fremskutt posisjon.

Tre omganger mot Brasil med sifrene 10-9, 17-16 og 26-25 er for svakt om vi hadde troen på at det er der nivået til Norge ligger. Det var tydelig at det var trening, hvor alle fikk spilletid og det ikke stod om viktige poeng for å sikre seg sluttspill i et VM.

Japan kan overraske
Allerede lørdag er det klart for åpningskamp mot Japan, og da må både håndballjentene og trenerteamet være klare for å yte sitt beste.

– Japan spiller hurtig håndball med gode kontra, og så spiller de et ganske offensivt forsvar.

Etter å ha sett video av Japanarne er landslagssjefen veldig klar på at vi skal ta en kamp av gangen og ikke minst ta Japan på alvor,

– De har også to gode venstrehendte skytter hvor den ene, Shio Fuji, er veldig god, kan Thorir Hergeirsson opplyse Handballmagasinet.no om.

To Top
X