Landslag

Håndballgutta sikret seier mot Japan

De norske håndballgutta sikret seg fredag to poeng i åpningskampen mot Japan. En forventet svakere motstander, men som bet fra seg og var på et tidspunkt kun tre mål bak Norge.

Suveren Erevik

Norges andrevalg i mål, Ole Erevik, var suveren og markerte seg med 27 redninger. Selv et skudd rett i ansiktet kunne ikke stoppe dagens redningsmann, bokstavlig talt.

Mens Steinar Ege ligger syk på hotellet var det ingen andre målvakter som kunne overta. Så Norge var veldig avhengig Erevik som uansett var tiltenkt 60 minutter mot Japan.

– Erevik var suveren og var tiltenkt 60 minutter uansett. Det er moro at han gjorde det så bra, kunne Robert Hedin fortelle etter kamp.

Uforståelige dommeravgjørelser
De Algeriske dommerne kom flere ganger i fokus da det var sterk uenighet i en god del av deres avgjørelser, og da spesielt utvisningene.

– Det er ikke utvisninger under normale tilstander, sier en Robert Hedin som forsøkte å overbevise dommerne i pausen.

Det så imidlertid ikke ut som han fikk gehør, for det fortsatte å hagle med uforståelige utvisninger utover i andre omgang. Deriblant Espen Lie Hansen fikk en meget kort visitt på banen, da han på kort tid dro på seg to utvisninger.

Godt skodd på linjeposisjonen

Bjarte Myrhol ble håndballguttas toppscorer og kåret til banens beste av juryen i hallen. Med sine ni mål og sitt knallharde forsvarsspill kan vi støtte opp under denne avgjørelsen.

I løpet av kampen klarte også banens beste å dra på seg en utvisning på benken, noe som ikke er hverdagslig.

– Jeg løfter den ene armen litt til og sier ingenting, forteller Myrhol til den merkelige utvisningen han fikk da delegaten fra det internasjonale håndballforbundet (IHF) blåste i sin fløyte for å be dommerne gi han en utvisning.

Utvisningen kan svi på pungen for Bjarte Myrhol også. For internt i laget er det bøter for ting som ikke har med håndball å gjøre, deriblant utvisningen til Myrhol.

– Jeg får vel en bøtelapp av bøtesjef Børge Lund når jeg kommer inn i garderoben nå, avslutter Myrhol.


KAMPFAKTA:
Norge – Japan
, Norrköping, VM 2011 Sverige
Resultat: 35-29 (18-13)
Utvisninger: NOR 8 x 2 min, JAP 1 x 2 min
Dommere: K.Mezian og S B Othmane, Algerie

Norge
Frank Løke, Kjetil Strand, Lars Erik Bjørnsen (4), Bjarte Myrhold (9), Børge Lund, Håvard Tvedten (6), Erlend Mamelund (6), Ole Erevik, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Kristian Kjelling (2), Vegard Samdahl (1), Thomas Skoglund (1), Einar Koren (6), Eivind Tangen

To Top
X