Norsk håndball

Håndballgutta senket Hviterussland

Håndballgutta innfridde forventningene mot Hviterussland og vant med fem mål. Men, kanskje aller viktigst tok de med seg to poeng som de sannsynligvis kan ta med seg videre inn i mellomspillet.

Ut i hundre fra start

Norges håndballgutter visste hva de ville møte da de hadde Hviterussland på motsatt banehalvdel i EMs andre gruppespillkamp. Christian Berge hadde sett video, analysert og planlagt strategi. Og, det så ut til å være et heltent lag som kom ut fra startblokken da dommerne blåste kampen igang. En som i alle fall var tent, var Kent Robin Tønnesen som banket inn fire mål ganske så raskt.

Selv om Norge gjorde mye fint, så kom Hviterussland i høyt tempo og kvitterte med kontra etter Norges scoringer. Med god rullering på spillerne i første omgang så klarte Christian Berges menn å gå til pause med en tre måls ledelse.

Christian Berge: Østerrike er ingen walk-over

Nå er det kun Østerrike som kan ødelegge for Norge sin vei mot videre avansement. Gruppe Bs antatt svakeste motstander bør ikke kunne stoppe Norge, og har heller ikke vist noe hittil i EM som skulle tilsi at de skal stoppe de norske håndballgutta.

– Østerrike er ingen walk-over, sier den norske landslagssjefen, Christian Berge.

Men, de bør heller ikke være en oppgave som byr på de største utfordringene. Norge møter Østerrike på tirsdag.

EM 2018 – Kroatia – innledende gruppespill

Norge – Hviterussland
Resultat: 33-28 (15-12)

To Top
X