Norsk håndball

Håndballgutta med overbevisende seier mot Makedonia

Magnus Jøndal var med på å sikre seieren over Makedonia med sine 6 mål. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Magnus Jøndal var med på å sikre seieren over Makedonia med sine 6 mål. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Lørdag ettermiddag i Albertville var fylt med fart, harde skudd og et norsk lag i flytsonen. Noe Makedonia fikk smake på. For sist års uavgjort i EM skulle forvandles til en knusende seier, noe en 10 måls seier må kunne kalles i en 1/8-dels finale i et VM.

Magnus Jøndal – i hundre med 100%

Norges kantspiller Magnus Jøndal hadde en god dag på jobben og leverte nok en god kamp. Med 6 mål på 6 skudd mot mål er det mer enn godkjent. Og landslagssjef Christian Berge smilte stort bare Jøndals navn ble nevnt i pressesonen etter kamp.

– Jeg stoler blindt på han. Han er bare sikker, gjør ikke så mye av seg utenfor banen, men er stor på banen. Han er en fantastisk forsvarsspiller og en fantastisk avslutter, skryter landslagssjefen av Magnus Jøndal som han mener kunne spilt i enhver storklubb ute i Europa.

Og, det var ikke bare landslagssjefen som skrøt av Jøndal etter kamp. Lagkameratene var også fylt med store ord om Jøndal.

Kiril Lazarov ble nøytralisert av godt norsk forsvar | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Kiril Lazarov ble nøytralisert av godt norsk forsvar | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Nøytraliserte Kiril Lazarov

Den makedonske stjernespilleren Kiri Lazarov var en skygge av seg selv. Med kun tre spillermål, samt tre straffer, ble den normalt stortscorende skytteren totalt nøytralisert.
Det norske forsvaret fant etterhvert rytmen og møtte Lazarov tidlig så han ikke kom til avslutninger. Og, med unntak av linjespilleren Stojanche Stoilov, var det ikke mange av de makedonske spillerne som skapte spesielle problemer for Norge.

– Vi hadde to nøkkelspillere skadet og det hadde stor betydning for oss, forklarte Makedonias stjernespiller Kiril Lazarov etter tapet for Norge.

Nå venter Danmark…..eller Ungarn

Nå venter Danmark, tror i alle fall de fleste som har sett en håndballkamp tidligere. Men, det endelige svaret får vi først på søndag etter at Danmark og Ungarn har gjort opp i sin åttendedels finale.
Danmark er så langt ubeseiret i VM.

KAMPFAKTA

Norge – Makedonia
Resultat: 34-24 (12-10)
Utvisninger: Norge 2 x 2 min , Makedonia 4 x 2 min
Toppscorer Norge: Magnus Jøndal og Eivind Tangen, 6 mål hver
Toppscorer Makedonia:Kiril Lazarov, 6 mål
Dommere: R.Licis og Z.Sondors, Latvia

Dagens andre 1/8-dels finaler:
Frankrike – Island
Russland – Slovenia
Brasil – Spania

To Top
X