Landslag

Håndballgutta løp over Brasil

Espen Lie Hansen og det norske laget stoppe Brasil med alle midler for å vinne kampen om andreplassen | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Espen Lie Hansen og det norske laget stoppe Brasil med alle midler for å vinne kampen om andreplassen | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud


I den viktige kampen om en andreplass i gruppe A mellom Norge og Brasil var det det norske laget som hadde mest å gi når kreftene skulle måles gjennom to omganger.

Brasil hang godt med det meste av første omgang, men i løpet av de tre siste minuttene kjører håndballgutta på og sørger for at det er en behagelig avstand til pause. Med 5 måls ledelse, 18-13, til pause var det egentlig bare å fortsette med stor fart for å hekte Brasil totalt av.

Halvveis ut i andre omgang var Norge foran med ti mål og det begynte å se stygt ut resultatmessig. Brasil hang ikke med og de norske gutta løste det offensive forsvaret brassene la ut ved å kvittere seg for mål etter mål.

Sander Sagosen og håndballgutta storspilte da de løp over Brasil i VM i Frankrike 2017 | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Sander Sagosen og håndballgutta storspilte da de løp over Brasil i VM i Frankrike 2017 | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Sander Sagosen i verdensklasse

Etter Frankrikekampen var hans kommende lagkamerater ute og skrøt av nordmannen, og i Brasilkampen viste han igjen hvor god han er. Til tider gjorde han Brasilianerne svimle med sine finter og banket inn mål etter mål.

– Han er så god som han er nå, han var mental klar hele veien men fikk det ikke ut i første kampen. Nå har han funnet en bra balansegang på det, forteller landslagstrener Christian Berge om banens beste, Sander Sagosen.

Den kommende Paris Saint German – spilleren mener at han fremdeles har litt å gå på, noe som kan komme godt med når laget skal ut i de viktige kampene i sluttspillet hvor det er vinn eller forsvinn.

– Håper jeg har enda noen gir å gå på, men synes det går bra, formkurven er bra, spiller på de tingene jeg er bra på, forteller Sander Sagosen som noterte seg for syv mål i kampen mot Brasil.

En titt på tallene forteller at Sagosen har en scoringsprosent på hele 78%, mens hele det norske laget endte på 74%. 39 mål på 53 avslutninger er noe høyere enn hva det ellers er. Til sammenligning endte Brasil på 49%, med samme antall avslutninger.

VM FRANKRIKE 2017 – PARC DE EXPOSITION XXL HALL – NANTES

Norge – Brasil
Resultat: 39-26 (18-13)
Utvisninger: Norge 3 x 2 min, Brasil 6 x 2 min
Toppscorer Norge: Sander Sagosen 7 mål
Toppscorer Brasil: Alexandro Pozzer, Fabio Chiuffa 6 mål hver

To Top
X