Landslag

Håndballgutta knuste Russland på 20 minutter

I det andre oppgjøret under VM i Frankrike var det Russland som stod på menyen. Hallen og publikum var allerede varmet godt opp av Brasil og Polen hvor Brasil vant med sifrene 28-24.

Fantastiske første 20 minutter

De første 20 minuttene av kampen mot Russland var de norske håndballgutta på et helt annet nivå enn Russland. De fosset frem i høyt tempo og banket inn mål etter mål. Hele 15 av dem før det var russerne som fikk lov å pynte litt på resultatet til pause.
Denne perioden gjorde russerne så møre at de aldri klarte å komme tilbake med nok styrke til å få taket på Norge.

– Da var det fart på oss. Det var ordentlig tempo, hvor vi står tøft bakover.Torbjørn står bra og vi fikk kjøre kontringer. Vi fikk gang i etablert angre og vi fikk til å spille strukturert og bra. Nå valgte Russland å stå veldig defensivt i 6-0 hvor vi fikk skutt mye utenfra og rundt forsvarsspillerne og det vanskelig for målvakt å stå på. Ordentlig bra første 20 minutter. Jeg synes egentlig hele første omgang er bra med unntak av noen skudd vi brenner der på slutten, forteller Christian Berge til handballmagasinet.no

Christian Berge var godt fornøyd med kampen mot Russland | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Christian Berge var godt fornøyd med kampen mot Russland | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Målvakter i verdensklasse

Norge er viden kjent for å avle frem gode målvakter, og i kampen mot Russland var det Torbjørn Bergerud, som normalt spiller i danske Team Tvis Holstebro (TTH), som fikk sitt gjennombrudd. Med flere redninger i verdensklasse, to reddede straffekast og en total redningsprosent på 38% på den strenge offisielle statistikken, er det ikke tvil om at Norge har en av de beste målvaktstrioene i dette VM.

Bergerud stod hele kampen med unntak av to straffekast hvor Ole Erevik kom inn. Erevik var med å bidra til dagens målforskjell ved å redde den ene straffen, noe som vi vet gir ekstra energi til spillerne ute på banen.

Selv var Torbjørn Bergerud godt fornøyd med egen prestasjon i dagens kamp hvor han følte seg mer rolig og kontrollert enn tidligere.

– Kommer godt fra start, er frempå og er offensiv. Litt roligere, finner posisjonene bedre. Med tanke på nervøsistet og sånt så var jeg mer klar i dag, sier Torbjørn Bergerud som ble kåret til banens beste.

En hardtskytende Espen Lie Hansen fikk brukt sin styrke da han hamret inn flere skudd mot Russland. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

En hardtskytende Espen Lie Hansen fikk brukt sin styrke da han hamret inn flere skudd mot Russland. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Espen Lie Hansen i hundre

Det er godt det ikke er radarkontroll på skuddene til Lie Hansen. For da ville bøteblokka vært fremme flere ganger. Flere av skuddene til den hardtskytende bakspilleren ble målt til over 100km/t, med det ene helt oppe på 109km/t.

– Det er en av mine styrker å komme i fart og bare hamre inn, og føler jeg får brukte det i første omgang. I andre omgang blir det verre for da går de opp for å møte meg. Da spiller jeg heller ballen videre så får de andre gode muligheter. Men, føler vi treffer bra på den i første omgang der, sier Espen Lie Hansen som banket inn 4 av de 28 målene til Norge.

VM Frankrike 2017

Norge – Russland
Resultat: 28 – 24 (15 – 11)
Utvisninger: Norge 2 x 2min, Frankrike 4 x 2min
Toppscorer Norge: Krsistian Bjørnsen, 7 mål
Toppscorer Russland: Igor Soroka, 8 mål

To Top
X