Landslag

Håndballgutta er klare for EM i Østerrike 2010

Norges håndballgutter spilte onsdag kveld en avgjørende kamp i kvalifiseringen til EM i Østerrike neste år. EM-billetten ble sikret med seier 31-24 over Estland.

Med 15-13 til pause var det en skuffende svak start av de norske gutta. Motstander Estland er en mye svakere motstander som i bunn og grunn skulle bli valset over av Norge.

Første omgang startet med et lite forsprang for de norske gutta, men ble fort spist opp av de Estiske motstanderene. De norske spillerne så ut til å ha bly i skoa og helt glemt at man spiller på et lag. Alt for mange uoverveide enkeltprestasjoner gjorde at de ikke fikk det forspranget alle hadde forventet.

Da de norske håndballgutta kom ut etter en liten peptalk i garderoben i pausen virket det som om det var et helt nytt lag på banen. Med høyere intensitet og agressivitet stod det norske laget som en mur i forsvar.

De stod faktisk så godt at Estland brukte tolv og et halvt minutt på å få sin første ball i nettmaskene bak Steinar Ege. Det gode norske spillet holdt kun tre fire minutter etter denne scoringen før man var litt tilbake i gamle uvaner fra første omgang.

Om det var motivasjon eller konsentrasjonsvansker som gjorde at spillet var langt under pari skal ikke vi gi en dom på, men vi kan i alle fall forsikre om at det ikke var motstanden som gjorde Norge så dårlig. Estland er en klart mye svakere motstand uten både den fysiske styrken og den tekniske kompetansen det norske laget innehar.

Det positive innslaget i kampen var Norges toppscorer Kenneth Klev med åtte mål.

Klar for EM
Med denne seieren er Norge sikret plass i EM i Østerrike 2010 og vi kan se frem til enda et spennende mesterskap.

To Top
X