Landslag

Håndballgutta er i VM-finalen

I en forrykende kamp som hadde det meste var det til slutt de norske håndballgutta som kunne juble uhemmet over å ha kommet til finalen. Det ultimate venter på søndag når Frankrike venter i en fullsatt Accor Hotels Arena.

Torbjørn Bergerud reddet Norge

Det var i siste sekund av andre omgang at Christian O’Sullivan forårsaker en straffe, i alle fall ifølge de tsjekkiske dommerne, på stillingen 22-22 at sjansen for en finaleplass kunne ryke. Alt som stod mellom muligheten for ekstraomganger eller bronsefinale var Torbjørn Bergerud.

– Jeg hadde sett på video hvor favoritthjørnet hans var, og i den pressede situasjonen regnet jeg med at han ville skyte der og satset på det, sa Torbjørn Bergerud da han skulle forklare den utrolig redningen som sikret Norge ekstra omganger.

I ekstraomgangene var det Norge som var klart best. Strukturerte og systematisk gikk de til verks og sikret Norges første finaleplass i et VM noensinne.

Utvikling i ekspressfart

De norske håndballgutta skrev enda et stykke historie når de entret Accor Hotels Arena i Paris fredag kveld. Hvert skritt de tar om dagen er historisk i og med at Norge aldri har kommet så langt i et verdensmesterskap noensinne. Christian Berge og hans trenerteam har tatt noen sjumilssteg som de selv hadde forventet skulle ta fem år, men nå har tatt to år.
Jobben er nok ikke ferdiggjort enda, men det er gode opplevelser og lærdom å ta med seg på turen mot Verdens- og Europatoppen. Nå kan vi nesten ikke vente til lørdag/søndag hvor det skal spilles om bronsemedaljen/gullmedaljen

KAMPFAKTA – VM-SEMIFINALE, ACCOR HOTELS ARENA, PARIS

Kroatia – Norge
Resultat: (10-12) (22-22) 25-28 e.e.o.
Utvisninger: Kroatia x 2 min, Norge x 2 min
Toppscorer Kroatia: ZLatko Horvat, 6 mål
Toppscorer Norge: Bjarte Myrhold, 6 mål
Dommere: V Horacek og J Novotny, Tsjekkia

To Top
X