Landslag

Håndballgutta åpner VM mot Japan

De norske håndballgutta åpner VM med kamp mot Japan fredag kveld. En motstander som skal være en formalitet for store fysiske norske spillere.

I oppkjøringen til VM var Japan blant annet en tur i Danmark og spilte mot et redusert Lemvig-Thyborøn, hvor norske Marius Hovde Andersen spiller, og vi har fått Marius til å vurdere Japan.

Som Robert Hedin også meldet på pressemøtet torsdag kan de norske håndballherrene forvente å møte et ganske offensivt forsvar, noe som også ble drillet på torsdagstreningen.

– Japan spiller veldig offensivt i forsvar, 3:3 eller 3:2:1, og satser nok veldig mye på dette siden de ikke er veldig store fysisk. Forsvar og kontra er det de kjører mest på, rapporterer Marius Hovde Andersen.

Ifølge Marius Hovde Andersen, som forsåvidt snuste på en plass på landslaget for noen år siden, har ikke Robert Hedins menn noe å frykte fra Japan i angrep.

– De har små hurtige spillere som er litt utradisjonelle, men som samtidig prøver å adoptere den skandinaviske måten å spille på i angrep. Vi kjente igjen flere trekk, og de kaller dem faktisk ved skandinaviske navn. Ingen spesielle skyttere, og søker heller ikke veldig mye langskudd. De spilte hurtig og var ganske tålmodige og systematiske.

Mot Japan kan Norge få løpt ut en del rastløshet skal vi tro rapportene fra Danmark.

– Det blir mye muligheter for kontra imot da Japan slurver i returløpet sitt.

Sprellemenn i mål
Norge er kjent for sine gode målvakter, og med både Ege og Erevik klar til å lukke buret mot Japan har vi tro på at det ikke kommer til å bli over 20 mål bakover mot Japan.

I andre enden derimot har vi tro på at det fort blir et godt stykke over 30 mål og at Norges skyttere vil kunne banke inn en del mål fra distanse.

– Målvaktene var ikke det helt store. To sprellemenn i mål, og mye plass oppe, forteller Marius Hovde Andersen som avslutter med at Norge kommer til å være fysisk overlegne mot Japan som ikke har det samme å komme med i størrelse og fysikk generelt.

To Top
X