Landslag

Håndballfest i Oslo Spektrum kronet med EM-billett

Håndballgutta klar for EM

Håndballgutta klar for EM

Lørdag ettermiddag var det duket for håndballfest i Oslo Spektrum når både håndballjentene og håndballgutta entret parketten i hver sin kamp.
Håndballjentene sørget for en god oppvarming til håndballguttas kamp med sin ett måls seier mot Frankrike.

Håndballjentene med dobbeltseier over Frankrike

Nora Mørk ble kåret til banens beste i kampen mot Frankrike. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Nora Mørk ble kåret til banens beste i kampen mot Frankrike. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Håndballjentene møtte Frankrike for andre gang på bare noen dager, etter at lagene spilte mot hverandre i Stil Arena tidligere i uken. Den kampen vant Norge greit.
I lørdagens kamp var det litt tøffere for de norske håndballjentene. Lagene skiftet på ledelsen gjennom kampen og det var først i sist minutt avgjørelsen skulle komme. Norge setter inn 23-22, ved Kari Brattset, med 10 sekunder igjen på kampuret og Frankrike klarer ikke å bryte gjennom det norske forsvaret på den korte tiden som var tilbake og Oslo Spektrum kan bryte ut i vill jubel. En perfekt oppvarmingskamp til håndballguttas viktige kamp mot Litauen.
Nora Mørk og Veronika Kristiansen stod for drøyt halvparten av målene for Norge, med sine 6 mål hver. Nora Mørk ble også kåret til banens beste.

Målscorere for Norge:

Veronika Kristiansen (6), Jeanette Kristiansen (2), Stine Skogrand (1), Nora Mrk (6), Stine Bredal Oftedal (1), Kari Brattset (2), Helene Gigstad Fauske (1), Kristin Venn (3), Marit Røsberg Jacobsen (1)

Håndballgutta med kniven på strupen

Håndballguttas målvakt Torbjørn Bergerud stod atter en gang en god kamp og ble kåret til banens beste for Norge mot Litauen. | Foto: Bjørn kenneth Muggerud

Håndballguttas målvakt Torbjørn Bergerud stod atter en gang en god kamp og ble kåret til banens beste for Norge mot Litauen. | Foto: Bjørn kenneth Muggerud

Før lørdagens kamp hadde de norske håndballgutta kniven på strupen i kampen om en plass i EM 2018. Kun seier var godt nok mot Litauen som kunne klare seg med en uavgjort. De norske gutta kom opp på samme poengsum som Litauen etter seieren mot Belgia tidligere i uken.
Det startet jevnt i Oslo Spektrum, hvor det var det Litauiske laget som signerte seg først i målprotokollen. De norske gutta startet litt nervøst, men tok seg hurtig inn og fikk ganske tidlig kampen inn i det sporet de ville ha den.
På papiret skulle Norge være i en god klasse over laget fra Baltikum, og det skulle også vise seg i praksis. Norge tok steg for steg og seg ifra på oppskriftsmessig måte.
Med en solid ledelse til pause var det nok Litauen som hadde mest å snakke om i garderoben. Norge skulle bare fortsette i det samme sporet de hadde penset seg inn på.
Med et fullsatt Oslo Spektrum som løftet håndballgutta frem var det til slutt Christian Berge og hans menn som kunne juble over EM-billetten som ble løst ut med 10-måls seieren.

Norske målscorere:

Magnus Søndenå (3), Sander Sagosen (5), Bjarte Myrhol (5), Kent Robin Tønnesen (1), Magnus Jøndal (4), Kristian Bjørnsen (4), Christian O’Sullivan (2), Eivind Tangen (1), Gøran S Johannesesen (2), Espen Lie Hansen (3)

To Top
X