Internasjonal håndball

Györ vant kvinnenes Champions league final 4

Det var det norskdominerte ungarske laget Györ som til slutt vant det gjeve Champions League trofeet i kvinnenes final 4 i Budapest.

Avgjort på overtid

Det måtte ekstraomganger til da Vardar og Györ møttes i finalen i Champions League søndag kveld. Med uavgjort til full tid var det klart for 2 x 5 minutter ekstraomganger. Og, det var her Eduarda Amorim våknet til liv og sørget for at Györ lå et lite knepp foran Vardar store deler av ekstraomgangene.
Györs førstevalg på målvaktsposten, norske Kari Grimsbø, satt på benken i ekstraomgangene. Men, det skulle vise til slutt at det var intet dårlig valg. For når Vardar hadde mulighet til å sikre seg straffekonkurranse med kun sekunder igjen på uret og en 100% fri skuddsjanse var det Györs andrevalg, Eva Kiss, som stod frem og sikret seieren.
Györ kunne slippe jubelen løs med 27-26 seier.

Nora Mørk på benken

Med Nora Mørk ute av spill, så var det ikke forventet at hun skulle komme innpå banen. Hun satt imidlertid med full kamputrustning på benken under hele finalen. Og, var med på både lagstimeout under veis, og ikke minst feiringen til sist.

Stine Bredal Oftedal med full klaff i første sesong

Stine Bredal Oftedal kom til Györ foran denne sesongen, og har etablert seg godt i den ungarske klubben. Med Champions League tittelen på plass søndag kveld kan man vel si at det har vært full klaff for både Oftedal og den ungarske klubben.

– Jeg kom til Györ i begynnelsen av sesongen for å kunne være med å spille i Champions League, oppleve final 4 og vinne tittelen. På tross av alle utfordringene vi har hatt denne sesongen så fikk jeg denne muligheten som er en fantastisk følelse. Dette er det aller største du kan oppleve i klubbhåndballen og jeg har nå fått sjansen til å oppleve det, sier Stine Bredal Oftedal til vårt engelske søstermagasin, timeoutmag.com

To Top
X