Landslag

Gudmundur Gudmundsson stopper som landslagstrener for Danmarks landslagsherrer med øyeblikkelig virkning

Det var i sist uke at Gudmundur Gudmundsson og Dansk Håndbold Forbund, DHF, ble enige om at islendingen stopper som landslagstreneren allerede nå. Det var allerede klart at Gudmundsson skulle stoppe etter denne sesongen.

Med Nikolaj Jakobsens øyeblikkelige inntreden blir det han som leder de danske landslagsherrene i de fire kommende EM-kvalifikasjonskampene i mai og juni.

– Jeg mener det er til det best efor landslaget og meg selv at jeg trekker meg tilbake som landslagstrener nå og gir Nikolaj de beste forutsetningene til å overta laget. Nå kan jeg rette blikket mot mitt fremtidige virke og de spennende utfordringer som venter meg. Jeg vil gjerne takke spilleren og staben for det gode samarbeidet og de store opplevelsene vi har hatt sammen. Jeg ønsker dem hell og lykke i fremtiden, sier den avtroppende landslagstrener Gudmundur Gudmundsson som avslutter med 13 seire på de 14 sist landskampene.

Vil alltid ha en plass i historiebøkene

Det danske håndballforbundet er selvfølgelig også meget fornøyd med det islendingen har fått til for Danmark og landslagsherrene.

– Vi stod i en situasjon hvor Gudmundur allerede hadde besluttet å stoppe som landslagstrener til sommeren, så da Nikolaj jacobsen hadde mulighet til å starte sin landslagsgjerning allerede nå på vårparten, så er Gudmundur og vi blitt enig om å la Nikolaj lede troppene allerede fra EM-kvalifikasjonskampene, sier generalsekretær og fungerende sportssjef i DHF, Morten Stig Christensen.

– Gudmundur vil alltid ha en stor plass i de danske håndballhistoriebøker. han vil til evig tid bli husket for det største resultat i dansh herrehåndball noensinne, og for det fantastiske samarbeidet vi har hatt med ham i DHF. For det vil vi gjerne gi ham et stort takk og hell og lykke med fremtiden, avslutter Morten Stig Christensen.

Gudmundur Gudmundsson som dansk landstrener

61 kamper: 46 seire/5 uavgjorte/10 tap

To Top
X