Dansk håndball

Grit Jurack legger håndballskoene på hyllen – for alltid!

Grit Jurack har siden våren vært plaget med en vond skulder og da den ikke ble bedre i løpet av sommerferien fikk hun tatt en ordentlig kikk på den. Og, beskjeden fra legen var ikke av den sorten Grit Jurack hadde håpet på.

Et stort hull i brusken, som det forøvrig ikke var mye igjen av, gjør at en videre håndballkarriere ville kunne forårsake større varige skader på en av tidenes beste håndballspillere.

– Slik det så ut i skulderen frarådet legene meg å spillere videre, da jeg ellers kunne få permanente smerter. Det ønsker jeg selvfølgelig ikke, så derfor må jeg stoppe. Det kommer som et slag i ansiktet helt uten advarsel føler jeg. Jeg har alltid sagt at jeg er glad for at jeg selv kan velge når jeg vil stoppe, men det kan jeg ikke nå. Jeg er opprinnelig lei meg da vi har et meget godt lag som jeg tror kunne vinne titler denne sesongen. Det tror jeg fremdeles de kan, men det blir nå dessverre uten meg, sier en trist Grit Jurack.

Grit Jurack har etter 20 år i håndballen satt store spor i både klubbhåndballen, hvor hun de siste åtte årene har vært hos Viborg, og i landslagshåndballen med det tyske landslaget.

I Viborg har hun vært med å ta tre Champions League titler og fire danske mesterskapstitler. Spilt 185 kamper og scoret totalt 1027 mål.
På det tyske landslaget er hun bokført med 305 kamper og 1579 mål.

Nå må både dansk og internasjonal håndball klare seg uten storskytteren som nå legger opp et år tidligere enn planlagt.

To Top
X