Landslag

Golden League: Danmark vant mot Norge

Danmarks Jannick Green leverte varene mot UNgarn under mellomspillet i VM | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Håndballgutta har tatt turen sørøver til Frankrike for å spille Golden League-turneringen som oppkjøring til EM. Fredag kveld møtte de regjerende verdensmester og en av favorittene til å ta EM-gullet, Danmark.

Det var danskene som kom best igang med kampen. Ledet an av Mikkel Hansen var det Danmark som styrte skuta det meste av førsteomgangen.
Fra Norges side ble Sander Sagosen for mye alene på banen. Mye av ansvaret ble liggende på Sagosens skuldre når det kom til avslutninger.

Mere initiativ fra de rundt Sagosen og mer flyt på ballen var beskjeden fra landslagsledelsen i pausen.
Og, med Sagosen på benken fra start var det intet valg for de andre på banen. Og, det gikk ganske så bra.
Danmarks tremålsledelse til pause ble spist opp, og Norge var oppe i ledelse. Danmark var oppe og tok den igjen en liten stund før de norske håndballgutta atter en gang fant nettmaskene og sørget for å gå i ledelse.

Danskene ville det imidlertid annerledes og tok tilbake ledelsen og beholdt denne inn til slutt.

EM uten Bjarte Myrhol

Bjarte Myrhol spiller ikke EM på hjemmebane etter at han på nytt er operert for mageproblemer. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Med Bjarte Myrhol ute av spill, så knyttes det noe spenning til hva det vil bety for laget at han ikke er med både på og utenfor banen. Kristian Bjørnsen trer inn i kapteinsrollen nå når Myrhol er satt ut av spill.
Myrhol var på nytt inne til operasjon allerede 2.januar, og skal nå være fri for smerter etter hans tilbakefall etter forrige operasjon.

Golden League, Metz, Frankrike
Danmark – Norge

Resultat: 28-26 (15-12)

To Top
X