Landslag

Golden League: Danmark parkerte Norge

Lørdag ettermiddag var det klart for klassikeren Danmark-Norge i Golden League i NRGI Arena, Århus. Danmark viste gode takter i fredagens kamp mot Frankrike og vant til slutt denne overbevisende 32-27.

Lørdag gjorde danskene det de har ventet lenge på å gjøre – vinne mot Norge. Et ungt norsk lag klarte ikke å samle seg godt nok til å vinne mot et dansk lag i medvind og med et danskt publikum i ryggen på tribunene.

Med bare noen få av OL-jentene på banen var det til tider mye nytt blod som skulle finne sammen og få til et kollektivt godt spill. Men, ungt pågangsmot viste seg å ikke være nok, snarere tvert imot. Litt tidlige avslutninger, personlige feil og for lite samspilt gjør at det fremdeles er et stykke å gå før man har et lag som er i Europa og verdenstoppen.

Allikevel er det mye positivt å se i dette unge mannskapet. Målvakt Silje Solberg fikk vist seg frem og gjør noen gode redninger, spesielt i første omgang, og står nesten hele kampen. Den norske lagledelsen hiver Katrine Lunde Haraldsen innpå med snaue syv minutter igjen for å forsøke å hente hjem en seier, men selv dette er ikke nok på en dag hvor danskene viste at det ikke var tilfeldigheter som gjorde at de også tok skalpen på Frankrike dagen før.

Danmark har med seier mot både Frankrike og Norge vunnet sin egen turnering på hjemmebane, noe som er positivt for dansk håndball, og vil nok lette trykket rundt Jan Pytlick som har vært i det siste.

Veteranene Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang gir hverandre en trøstende klem etter tapet mot Danmark i Golden League. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Danmark – Norge, NRGI Arena, Århus, Danmark
Resultat: 26-24 (17-12)
Utvisninger: DK 1 x 2 min, NOR 6 x 2 min
Dommere: Joanna Brehmer og Agnieszka Skowronek, Polen

Danmark
Rikke Poulsen, Cecilie Greve, Sofie Bloch-Sørensen (1), Susan Thorsgaard (1), Fie Woller (1), Louise Lyksborg (1), Mette Gravholt (6), Marianne Bonde, Lotte Grigel, Pernille Kristiansen, Kristina Kristiansen (4), Ann Grete Nørgaard (9), Trine Østergaard Jensen, Anne Sofie Hjort Nielsen (2), Louise Burgaard, Stine Jørgensen (1)

Norge
Silje Solberg, Katrine Lunde Haraldsen, Mari Molid (2), Karoline Næss, Stine Bredal Oftedal (5), Heidi Løke (7), Karoline Dyhre Breivang (3), Charlotte Mordal, Susann Iren Hall, Linn Kristin Riegelhuth Koren (5), Linne Gossé (2), Maja Jacobsen

To Top
X