Andre nyheter

Gode ​​råd for å tippe på håndball

Håndball flyr som regel litt lavere på radaren hos spilleverandører enn f.eks. fotball, og det er derfor ofte gode muligheter for å finne noe virkelig gode juveler å spille på. Det er mange måter du kan bli bedre til å tippe på håndball, og hvis du følger rådene nedenfor, er du i hvert fall ikke helt på jordet.  

Følg kampene tett

Ikke overraskende er det summen av all kunnskapen din om håndball, klubbene og spillerne som avgjør om du trekker det lengste strået i kampen mot spilleverandøren. Dette betyr at du skal vite så mye som mulig – om alle aspekter. Statistikk, money management og kunnskap om odds er kun redskaper, og du må selv sørge for å bidra med det lille ekstra ved å følge håndball tett. 

Følg også med på ulike bettingsider som https://www.mrgreen.com/no/, slik at du hele tiden kan holde deg oppdatert på de beste oddsene. 

Statistikk

Statistikk er viktig i håndball. Det kan gi deg en idé om styrkene og svakhetene til lagene, formen og hvordan de to lagene har spilt. Vær forsiktig så du ikke overfortolker statistikken, fordi det er alltid en historie bak tallene. En klubb som har vunnet fire kamper på rad er ikke nødvendigvis «i dytten». Det kan nemlig bare hende de nettopp har møtt de fire verste lagene i serien. 

Form og momentum

Det er ikke mange idretter der fart under en kamp er så viktig. Studier har vist at momentum faktisk er en «ting» og at lagets momentum ikke bare påvirker spillerne mentalt. Det har også stor innvirkning på ytelsen. f.eks. påvirkes antall omstillinger sterkt av momentum. Hold øye med momentum hvis du satser live. 

Stjernene

Håndballstjernene er viktige for ethvert lag. Angrepsspillet er vanligvis bygget rundt en spiller eller to, og da er oppgaven for de andre å skape rom og tid til avslutningene. Historisk sett har venstreback-stillingen alltid vært ansett som «konge-posisjon» i håndball. Mange lag har uunnværlige spillere, og skulle deres respektive lag klare seg uten de to spillerne, måtte de finne på en helt ny spillestil eller stole på en mindre god spiller.

Hjemmebane

Vi kjenner alle begrepet «heksegryte». Hjemmebanen betyr mye i håndball, og den kan f.eks. gi et undervurdert lag vinger. Statistikken indikerer naturlig nok at hjemmebanen er utrolig viktig, men studier av hvordan det faktisk påvirker spillet på banen har også vist markante forskjeller.

Det er selvfølgelig ikke bare antall tilskuere som er avgjørende for hvor stor innflytelse det har på spillet. Det er hele stemningen i hallen. Flensburg-Handewitt og THW Kiel er to gode eksempler på lag som alltid presterer bra hjemme, og alt annet enn hjemmeseier vil være en overraskelse. Vi ser det også i store mesterskap hvor hjemmebanen ofte gir vertsnasjonen ekstra energi.

To Top
X