Landslag

God oppkjøring for de norske beachjentene

Norges landslag i strandhåndball

Det norske landslaget for kvinner i beach-håndball tilbringte pinsehelgen i Danmark på treningsleir. Her møtte de det danske landslaget, som også lå i treningsleir, i en rekke treningskamper.

Les også: Slik gikk det lørdagen

Etter å ha møtt de danske jentene lørdag var det igjen klart for nye kamper på søndag. Og, været viste seg igjen fra sin gode side, selv om det var kommet til litt mer vind denne dagen.

Variabelt spill
For de omtrent femti fremmøtte tilskuerne var det stort sett variabelt spill å se fra de norske jentene. En første periode i den første kampen som var ekstremt dårlig, hvor det ble tap 4-10, til perioder hvor man fikk se hva som bor i enkeltspillere og det norske laget.

Det som var positivt å se var at «toppene» i formen var bedre søndag enn det var lørdag. Og, med enda litt mer trening og automatikk i kroppen kan det hende vi vil se et norsk lag som kan være i nærheten av de siste års prestasjoner.

Norge vant forøvrig samtlige kamper mot Danmark.

Halve laget nytt
Med halve laget fra sist år borte på grunn av andre landslagsaktiviteter er det en stor utfordring Eskil Berg Andreassen har fått i hendene når han igjen skal forsøke å lede det norske laget til edelt metall i et mesterskap.

Med to av sist års profiler i Linn Jørum Sulland og Marit Malm Frafjord borte er det store hull som skal fylles. Men, det ser ut som man har funnet en god erstatter for Frafjord i Rannveig Haugen som har stor rekkevidde i forsvar og en høyde til å vinne dommerkastet som kampen startes med.
Betina Riegelhuth var også med sist år, men kom litt i skyggen av Sulland sist år. I år får hun sjansen til å vise sin styrke som skytter og kommer til å være en viktig brikke for å skaffe Norge enkle to-poengere. Om hun når helt opp i Sullands klasse fra sist mesterskap gjenstår å se.

Resultater fra søndagens kamper

Danmark – Norge
Kamp 1

Resultat: 1-2 (10-4, 13-16)
Shoot-out: 4-10

Kamp 2
Resultat: 0-2 (10-11, 14-20)
Shoot-out: 6-7

Kamp 3
Resultat: 1-2 (15-10, 8-18)
Shoot-out: 6-8

Det ble spilt shoot-out for treningens skyld i alle kamper uavhengig av resultat.

Den norske troppen:
Ingrid Ødegård, FC Midtjylland
Emily Stang Sando, Larvik HK
Alma Hasanic, Njård IL Håndball
Gina Lorentsen, Byåsen Elite
Oda Brødholt, Njård IL Håndball
Iselin Klev, Ringkøbing Håndbold
Anette Galåen, Gjøvik & Vardal HK
Trine Bråthen, Gjerpen Håndball
Rannveig Haugen, Team Esbjerg
Ane Brustuen, står uten klubb etter at hun forlot Århus midt i sesongen
Betina Riegelhuth, Storhamar IL
Arnhild Holmlimo, Nordstrand IF
Sissel Nygård Pedersen, Tertnes Håndball Elite

To Top
X