Internasjonal håndball

God ligastart for «norskelaget» Esbjerg

Danskene kastet igang sin liga for kvinner i helgen, og først ut var Odense og Esbjerg. Skal vi tro de forskjellige gamblingsselskapene var det Odense som var utsett til å være favoritten i åpningskampen.

Sanna Solberg med 100%

Men, slik ville ikke det Sønderjyske laget Esbjerg det. Med danskenes Mette Tranborg og en hel armé av norske kvalitetsspillere ombord var det ingen enkel oppgave Odense ga seg ut på da de tok imot Esbjerg på sin hjemmebane.

Esbjerg er riktignok ingen lilleputt i den danske serien og er sammen med både Odense og Viborg tippet som topp tre denne sesongen. Viborg åpner mot Ajax København på mandag.

At både Kristine Breistøl og Sanna Solberg banker inn mål for sin klubb er også gode nyheter for Thorir Hergeirsson og det norske landslaget. Sanna Solberg var i det umulige hjørnet og satte 100% av sine sjanser i dette toppoppgjøret. Nordmannen tegnet seg for 6 av de 32 målene Esbjerg til slutt endte på.

Totalt stod de norske spillerne for 15 av de 32 målene, fordelt på Sanna Solberg (6), Kristine Breistøl (5), Marit Malm Frafjord (2) og Marit Røsbjerg Jacobsen (2).
Esbjergs danske stjernespiller, Mette Tranborg, ble kampens toppscorer med sine 9 mål.

Esbjerg vant til slutt med ti mål, 32-22 (12-13)

To Top
X