Beachhandball

God åpningsdag for de norske beachlagene

EM i beach-håndball er igang i danske Randers. Med strålende sol og noen og tyve grader boltrer både de norske beachlagene og deres europeiske motstandere seg i sanden. Og, det ble en god første mesterskapsdag for de norske lagene.

Beachjentene møtte Ukraina i sin åpningskamp. En nervøs start gjorde at det tok over fem minutter av den ti minutter lange første perioden før de norske jentene noterte seg for poeng på måltavlen. Men, derfra og ut var det bratt stigning i nivået, men det holdt ikke helt inn og Ukraina tok poenget i første periode med resultatet 12-9.

Andre periode var en helt annen historie, og de norske beachjentene halte i lande en ett poengs seier, 13-12. Dermed var det klart for shoot-out. Her ble det Ukraina som halte i land en knapp ett poengs seier 9-8 og tapet i åpningskampen var en realitet.

– Synes det er en litt trå start, kommer ikke skikkelig igang mot Ukraina virker veldig nervøst, og bruker nesten 5 minutter i første omgang for å få mål. Ikke veldig fornøyd med Ukrainakampen, heller ikke Polenkampen, men vinner klart mot puljens antatt svakeste lag, forteller Eskil Berg Andreassen som holder Ungarn som favoritt til å vinne turneringen.

– Ungarn anser jeg som favoritten her, de virker solide og er nok den største favoritten her ved siden av Danmark som har publikum på sin side.

Andreassen ser det ikke som helt umulig å slå det ungarske laget.

– Vi slo dem i Ungarn tidligere i år, så det er ikke helt umulig, men de er veldig solide og det blir en tøff oppgave, forteller treneren til beachjentene.


Full pott for beachgutta

De norske beachgutta har fått en drømmeåpning på EM i Randers. Med to klare seire, 2-0 i begge kamper, så har det norske laget fått en drømmeåpning på mesterskapet. Det betyr imidlertid ikke at alt gikk på skinner. Det måtte kjempes hardt for poengene og det er godt med forbedringspotensiale, noe også trener Kjetil Lundeberg påpekte da vi snakket med ham på slutten av dagen.

– Dagen har vært fin. 2-0 i begge. Italia i den første matchen kjente vi ikke så godt til, Sveits kjente vii bedre til da vi møtte de i en turnering i januar så da visste vi hva vi møtte. Men, det viktigste med denne dagen var jo to seire, forteller Ketil Lundeberg som også kan fortelle at målsetningen først og fremst er å komme seg med i hovedrunden, og da helst med poeng.

To Top
X