Hovedsak

Fyllingen avsluttet med stil!

Foto: Inghild Eriksen

Foto: Inghild Eriksen

Det skulle vise seg å bli en thrilleravslutning da de to siste poengene i seriespillet skulle deles ut i Bodø spektrum. Etter kampslutt var det Fyllingen som kunne juble for ett måls seier.

Før start var Fyllingen allerede klare som seriemestere, og Bodø hadde full kontroll på 6. plassen i årets Postenliga. Likevel var det ingen av lagene som tok lett på kampen. Fra første gang dommeren blåste i fløyten til sluttsignalet gikk var det fullt trøkk i Bodø Spektrum.

Høyt tempo
Som vanlig på Bodøs hjemmekamper er det guttene fra nord som scorer det første målet. Men det skulle likevel ikke bety at det var Bodø som skulle styre hele kampen. Både Fyllingen og Bodø kjører et meget høyt tempo fra start, og lagene følger hverandre gjennom hele omgangen. Etter 5 minutter står det 1-3 til Fyllingen, mens etter 7 minutter er stillingen snudd til 5-3 i favør Bodø. Etter 13 minutter er stillingen 8-8 og Bodø får ikke helt til det offensive spillet, Fyllingen spiller et meget bra offensivt forsvar.

Toppscoreren i scoringshumør
For Fyllingen er det Svend Magnus Pettersen som fører an i angrep. Pettersen har igjennom hele sesongen scoret masse mål for seriemesterne, og har ikke problemer med å sette inn 6 mål på de første 30 minuttene. Bodø sliter med å få tak på toppscoreren. For Bodø er det Jonas Torkildsen som preger omgangen framover på banen. I den 1. omgangen setter han inn 5 mål bak Fyllingens keeper Magnus Dahl som så langt i kampen ikke har hatt en god dag på jobben.

Godt forberedt
Fyllingen viser at de har forberedt seg godt til kampen. Kyrre Johannessen som vanligvis er den største trusselen i angrep for Bodø blir i 1. omgang tatt nesten helt ut av kampen. Forsvaret pakker han godt inn, og på den første omgangen har Johannessen bare satt to baller i nettet. Lagene går til pause på stillingen 15-15. Noe som er et helt rettferdig resultat ettersom ingen av lagene dominerer omgangen nevneverdig.

God Bodø periode
Det er Bodø som tar føringen i 2. omgang. Og viser at de kan hamle opp med seriemesterne om de vil. 15-15 utvikler seg raskt til 19-16 og senere 21-17. Nevnte Johannessen er kommet mer inn i kampen og scorer sitt 5 mål for dagen bare 7 minutter ut i 2. omgang. Pettersen som gjorde en sterk 1. omgang er ikke like del aktiv i den 2. omgangen. Men da er det heldigvis for Fyllingen sin del at Espen Holand og Andreas Gjeitrem står fram og prikker inn henholdsvis seks og syv mål hver i løpet av kampen.

Dommerne i fokus
Det ser lenge ut som at Bodø skal feste ordentlig grep på kampen, men når det gjenstår ti minutter viser Fyllingen hvorfor de er seriemestere. Etter å ha ligget under med fire og tre mål i store deler av omgangen fører Jarle Rykkje Vestlendingene opp i ledelse 26-27 og det er igjen full spenning i kampen. Dommerne markere seg ved å gi utvisninger til begge lag, til stor frustrasjon fra begge benkene. Og ikke minst fra tribunen. Bodø trener Tobben Evjen var ikke helt fornøyd med det de svartkledde (under kampen i grønt) presterte.

–    De gjør ikke en god kamp, men de var klare over det selv.

Kampen står og vipper helt til siste sekund, og selv om Bjørn Olav Raasok i Bodø målet gjør en viktig strafferedning i sluttminuttene er det Fyllingen som trekker det lengste strået. Bodø guttene klarer ikke å sette den siste ballen i mål. Dermed ender kampen med et måls seier til guttene fra Vestlandet.

Fornøyd Toppscorer
Etter kampen var det en fornøyd toppscorer som uttalte seg om Fyllingens triumferende sesong.
–    Vi har vært mentalt sterke hele sesongen. Vi har hatt mange gode spillere, og dermed har vi klart å være stabile i hele år, forteller Svend Magnus Pettersen.
Nå ser Pettersen fram mot sluttspillet som begynner etter påskeferien.
–    Det blir et tøft sluttspill, men vi går for seier, selv om det kommer til å bli veldig tøft. Det er jevnt mellom alle lagene.
Hvilket lag han vil møte i sluttspillets første kamp sier han følgende
–    Vi tar det vi får, det er ingen vi verken vil eller ikke vil møte.

Møter Runar
Bodø trener Tobben Evjen var heller ikke spesielt skuffet etter kampen.

–    Kampen er en herlig fight, det handler mye om marginer. Nå ser vi fram mot sluttspillet.

Rett etter kampslutt får Evjen beskjed om at det er Runar Bodø møter i første sluttspill kamp.

–    Vi har ingen god statistikk mot Runar, men jeg ser absolutt muligheten til å slå dem.

Dermed er det klart for sluttspillkamp i Spektrum, hvor Bodø håper å snu trenden som har vært i år, hvor de ikke har tatt ett eneste poeng mot laget fra Sandefjord.

To Top
X