Beachhandball

Full pott for beachjentene på VMs andre dag

Norges beachjenter spilte to kamper på sin andre VM-dag i Antalya.

Den første kampen var tidlig torsdag morgen hvor de møtte Kina. En noe ukjent motstander før de ankom Antalya, men har i løpet av turneringen vist seg å være en svak motstander.

Kampen ble derfor både en transportetappe for det norske laget, og en mulighet til å hvile et par av de sentrale spillerne. I dette tilfellet var det Rannveig Haugen og Indrig Ødegård som fikk se kampen fra tribuneplass.
Dette passet imidlertid begge meget bra, i og med at de har slitt med litt magetrøbbel de siste dagene.

At Ingrid Ødegård stod over ga Katrine Hjelmeland muligheten til å stå en hel kamp og få kjenne enda bedre på VM. Og, Hjelmeland brukte kampen til å vise at hun også er til å regne med om førstevalget Ingrid Ødegård skulle svikte.

– Dette gjennomførte vi på en meget bra måte. Det ga oss muligheten til å hvile et par spillere, noe som er nødvendig når det er snakk om ti kamper på fem dager, kunne landslagssjef Eskil Berg Andreassen konkludere med etter å ha slått Kina 2-0 (23-10, 19-12).

Tøffe tak mot Spania
Senere på torsdagen var det Spania som skulle være de norske beachjentenes motstander. En motstander som er mye sterkere enn Kina som ble valset over tidligere på dagen.

Både Norge og Spania hadde press på seg og måtte vinne for å ha gode muligheter til avansement videre i mesterskapet. Dette viste seg også i det tøffe spillet som spanjolene leverte. Noe som også resulterte i en tidlig utvisning til en av de spanske forsvarsspillerne.

Arnhild Holmlimo utfordret den spanske spilleren gang på gang og til slutt ble det nok og dommerne sendte den spanske spilleren av banen. Frustrerte spanjoler klarte ikke å demme opp for de norske jentene og dermed var det atter en gang duket for en sterk seier. Med 2-0 (18-14, 18-12) var det en fornøyd gjeng som gikk av banen for etter sluttsignalet lød.

– Dette var solid. Hele laget var bra, kunne Eskil Berg Andreassen summere opp etter at de norske jentene hadde gått i krigen mot spanjolene og vist at Norge er å regne med videre mesterskapet.

De norske jentene gikk rett over til nabobanen hvor det var blitt en shoot-out mellom Kina og Ungarn. Ungarn hadde vist styrke og slått VM-favoritt Brasil tidligere på dagen og stod nå med muligheten for tap mot et av VMs svakeste lag.

Og, mot alle odds var det Kina som vant shoot-out’en og tok to poeng mot Ungarn.

To Top
X