Norsk håndball

Full åpning for topphåndball

Det er nå åpnet opp for både trening og kamper for topphåndballen i Norge. Det vil si at landslagene og lagene i de to øverste divisjonene nå kan få forberedt seg til den kommende sesongen.

Gode spilløkter og etterlengtet kamptrening gjennom treningskamper og oppkjøringsturneringer kan nå gjennomføres.

NHF forsøkte imidlertid å få med seg 2.divisjon som en del av topphåndballen, men dette ble for mye for myndighetene som forlangte at man kuttet ned og kun tok med seg de to øverste nivåene.

NHF hadde i forkant gått ut og forberedt seg, og klubbene, på at man kunne få starte opp med trening og kamper igjen, men var nødt til å gi kontrabeskjed til 2.divisjonsklubbene.

Det betyr at 2.divisjon, og alle divisjoner under, fremdeles må forholde seg til 1-metersregelen. Noe som er svært skuffende skal man ta reaksjonene ute blant håndballfolket.

Tommy Skjelstad, trener for Linje 5 sitt herrelag i 2.divisjon, hadde følgende reaksjon på facebook.

Nå begynner dette å bli latterlig. Badestrendene er stappfulle, utestedene går så det griner, det er 17.mai tog i…

Publisert av Tommy Skjelstad Onsdag 15. juli 2020

Og, vi noterer at det er mange andre som også reagerer med de samme argumentene, mens NHF arbeider videre med å få åpnet opp for alle i håndballen.

– Vi vet at mange av dere har lagt ned stor innsats for å kunne innrette sin organisasjon og aktivitet innenfor de retningslinjene som ble sendt ut 2. juli, og beklager at dette i denne omgang kan virke forgjeves. Hvilke konsekvenser dette vil få for seriestart og NM vil vi komme tilbake til første halvdel av august, sier assisterende generalsekretær i Norges Håndballforbund, Per Eirik Magnussen.

– Norges Håndballforbund vil sammen med NIF og øvrige særforbund jobbe aktivt fram mot et bebudet møte mellom idretten og departementet 10. august med hensyn til å få åpnet så mye av vår aktivitet som mulig – innenfor det som er smittevernfaglig forsvarlig, sier Magnussen, og understreker:

– Fortsatt er den viktigste jobben for håndballen og norsk idrett å bidra til at pandemien holdes under kontroll.

To Top
X