Norsk håndball

Fremdeles spenning i 1.divisjon kvinner

Onsdag kveld er håndballkveld i Norge og i kvinnenes 1.divisjon er det spilt tre kamper i kveld. Aker Topphåndball, TIF Viking, Skrim Kongsberg, Rælingen, Lørenskog og Charlottenlund var i aksjon onsdag kveld.

Serieleder Skrim Kongsberg fikk besøk av Rælingen og hadde ikke de store problemene med å sikre seg to nye poeng med en 35-21 seier og en sikker ledelse i kvinnenes første divisjon med hele 33 poeng.
Kveldens andre kamp var en jevnere affære hvor trønderlaget Charlottenlund var på besøk hos Lørenskog rett utenfor Oslo. Det var tydeligvis ingen høflighetsvisitt Charlottenlund var på, for her tok de med seg alle de to poengene hjem med 36-31 seier. Dette sørget for at de nå ligger på samme poengsum som Rælingen som ligger på kvalikplass, men Charlottenlund med en mer spilt kamp.

Topphåndball fra Aker Topphåndball

Da tabellnaboene Aker Topphåndball og TIF Viking møttes i Njårdhallen, Oslo, onsdag kveld var det ikke mye som tilsa at det var to lag på samme poengsum midt på tabellen i 1.divisjon som møttes.
Fra start var det hjemmelaget som tok kommandoen med stort trykk i sitt ankomstspill og satte ball etter ball i nettmaskene bak en svimmel TIF Viking-målvakt. Og, Oslolaget sin stormåpning tvang vestlendingene fra TIF Viking til å ta en tidlig timeout.
Det så imidlertid ikke ut til å ha den store effekten for Aker Topphåndballs jenter fortsatte med fullt trykk på gasspedalen og kjørte enda mer ifra frem mot pause.

Aker Topphåndball hadde god kontroll på kampen og lot aldri TIF Viking komme i nærheten til å snuse på en opphenting. Andre omgangen var preget av noe mer veksling av ballkontroller etter personlige feil fra begge lag, noe det store tempoet sørget for.
Aker Topphåndball endte opp med enda en storseier, med hele tolv mål, 33-21. Dette var deres tredje store seier i løpet av kort tid, og nå ser Oslolaget oppover på tabellen.
Etter dagens runde skiller det kun fire poeng mellom Aker Topphåndball på sjette plass og Follo håndball på tredje plass. En tredjeplass gir kvalifiseringskamp til eliteserien.

To Top
X