EM 2012 Serbia

Frankrike tok etterlengtet seier

Frankrike har overrasket så langt i mesterskapet, de fleste hadde forventet Frankrike som en sikker medaljekandidat. Så langt har Frankrike tapt mot Ungarn og Spania og hadde med seg null poeng inn i hovedrunden. Slovenia gikk videre fra gruppe D med to poeng, etter å ha vunnet over Island med to mål i sin siste kamp i gruppespillet.

Frankrike så ikke ut som en verdensmester i kampen mot Slovenia, i første omgang ble det gjort mye feil fremover og bakover og det var Slovenia som kunne gå til pause med ledelse 15-14. Slovenia gjør en meget god første omgang, det unge laget virket å ha kontroll på de rutinerte Franskmennene.

I andre omgang fortsatte Slovenia det gode spillet og holdt Frankrike bak seg til det gjensto ti minutter. Nikola Karabatic spilte kun i perioder av kampen, men var delaktig i at Frankrike klarte å ta ledelsen i kampen i minuttene før slutt. Målvakt Thierry Omeyer hadde viktige redninger på slutten som gjorde at Slovenia ikke klarte å utligne de siste to minuttene. Frankrike klarte å tippe en kamp i sin retning, etter to tap som har gjort Frankrikes vei mot semifinale veldig vanskelig.

Gråtkvalte spillere
Etter kampslutt var det enorm lettelse å se hos de franske spillerne. Seieren var tydelig etterlengtet og et skritt i riktig retning mot tidligere nivå for franskmennene. Nikola Karabatic har ingen god forklaring på hvorfor Frankrike ikke spiller like godt som de har gjort tidligere.

– Sidene vi vanligvis ikke spiller sammen, sliter vi veldig med samspill. Timing både i forsvar og angrep stemmer ikke, vi mangler riktig bevegelse i forsvar. Dette er er ikke det normale Frankrike som spiller, det er som om vi spiller med et sykt lag.

Nikola Karabatic er også spent på sin egen utvikling i mesterskapet. En av verdens beste håndballspillere har ikke vært i nærheten av normalt nivå og sto med 8 mål på 29 skudd før denne kampen.

– Det er ikke den ordentlige Karabatic, men jeg prøver å ikke tenke på det. Forhåpentligvis klarer den ordentlige jeg å komme tilbake til gamle takter til de neste to kampene, forteller Nikola Karabatic til Handballmagasinet.no rett etter kampslutt.

Nikola Karabatic nevnte samspillet som en av grunnen til at de ikke er på normalt nivå, men syntes dette var en vanskelig kamp å spille denne søndagen.

– Dette var en virkelig vanskelig kamp, men jeg synes vi klarer å forbedre forsvaret i andre omgang. Vi misbruker et par muligheter til å score på slutten og sørge for en tryggere ledelse. Vi burde hatt 2 mål til på slutten.

Når det gjelder veien til semifinale er dette et tema de ønsker å ikke bruke energi på. Hvordan det går i andre kamper påvirker Frankrikes muligheter for semifinale, men det påvirker ikke Karabatic.

– Vi ønsker å kun tenke på oss, vårt spill og våre kamper!

Kampfakta
Frankrike – Slovenia
, Spens Hall, Novi Sad
Resultat: 28-26(14-15)
Utvisniger: Frankrike 3 x 2 min, Slovenia 7 x 2 min
Toppscorer Frankrike: Xavier Barachet, 6 mål
Toppscorer Slovenia: Luka Zvizej, 5 mål

To Top
X