Landslag

Frankrike og Spania delte poengene

Frankrike og Spania møttes fredag til toppoppgjør i gruppe D. Før kampen var det EM favoritt Frankrike som var i utfordrerposisjon etter å ha spilt uavgjort mot Ungarn tidligere i uken.

Spania hadde full pott foran kampen og har virket sterke hittil i mesterskapet.

En svak åpning av franskmennene ga Spania muligheten til å ta en tidlig ledelse og et par kjappe kontringsmål. Etter fem spilte minutter var det 4-1 til spanjolene.

Frankrike tok imidlertid tak i kampen og hentet opp mye av ledelsen de neste fem minutter. Etter ti spilte minutter stod det 4-6 på måltavlen og Spania var fremdeles i førersetet, men hadde gitt fra seg mye av kontrollen på kampen.

De neste ti minuttene av første omgangen var føringen til Spania utlignet og lagene fulgte hverandre fra ut omgangen fra 7-7 til 10-10.

Totalt sett en omgang med mange feil og varierende prestasjoner. Hvis man skal si at det er noen som har utmerket seg må det være målvaktene som har en del kvalifiserte redninger.

En god start på andre omgang av Frankrike som raskt tok kommandoen og skaffet seg en to måls ledelse. To ble til tre da Nikola Karabatic sklir igjennom det spanske forsvaret som en kniv i varmt smør og bedre ble det ikke da Frankrikes  Thierry Omeyer stenger buret og enda et mål kommer som et resultat av dette.

på 7:27 og 15-11 til Frankrike ser spanjolene seg nødt til å ta en timeout.

Dette så ut til å hjelpe. For Spania spiste seg sakte, men sikkert inn på Frankrike igjen og på 24:02 var det Frankrike som benyttet det grønne timeoutkortet på stillingen 21-20 og kun ett måls ledelse.

Spania kjempet seg opp og tok ledelsen og igjen var det Spania som var i førersetet.

Med 25 sekunder igjen av andre omgang blåses det straffe til Frankrike på stillingen 23-24 og Guillame Joli utligner atter en gang i thrilleren som utspant seg i Wiener Neustadt.

Spanjolene skulle imidlertid få en siste sjanse til å utligne på et direkte frikast etter at tiden var løpt ut. Iker Romero smelte til, men denne gangen utenfor og det ble poengdeling mellom de to topplagene i gruppe D.

Karabatic – en klassespiller
Nikola Karabatic så omtrent ikke ut til å være interessert i å skyte i løpet av første omgang, men i andre omgang tro han frem og viste hvilken klassespiller han er. Med både sine flotte gjennombrudd og innspill til strek ble han et nummer for stor for de spanske forsvarsspillerne.

KAMPFAKTA
Frankrike – Spania
, Wiener Neustadt – Østerrike
Resultat: (10-10)
Utvisninger:

Frankrike
Jerome Fernandez, Ddier Dinart, Guillaume Gille, Bertrand Gille, Daniel Narcisse, Guillame Joli, Daouda Kraboue, Nikola Karabatic, Franck Junillon, Thierry Omeyer, Luc Abalo, Cedric Sorhaindo, Michael Guigou, Sebastien Bosquet, Sebastien Ostertag

Spania
Jose Javier Hombrados, Alberto Entrerrios, Eduardo Gurbindo, Ruben Grabaya, Carlos Prieto, Victor Tomas, Raul Entrerrios, Julen Aguinagalde, Cristian Ugalde, Arpad Sterbik, Juan Antonio Garcia, Iker Romero, Cristian Malmagro, Jose Maria Rodriguez, Mikel Aguirrezabalaga, Viran Morros de Argila

To Top
X