Landslag

Frankrike er verdens beste

Frankrike sikret seg søndag ettermiddag gullet i VM i Kroatia, mot vertsnasjonen Kroatia. Det som i store deler av kampen var en spennende stillingskrig ble til slutt en maktdemonstrasjon av Frankrike. Franskmennene var så overlegne at det virket som om de slapp luften ut av ballongen på kroatene.

En stappfull hall med 15.000 elleville kroater la rammene for tidenes finale og vi har tro på at taket hadde lettet om Kroatia skulle gått hjem og tatt gullet. En flott avslutning på et godt arrangert VM ble det uansett.

Danske dommere
Selv om verken Norge eller Danmark kom helt til finalen klarte de danske dommerene, Pedersen/Olesen, å ta seg helt til finalen. Paret kom med i turneringen i siste sekund som reserve for et svenskt dommerpar som måtte trekke seg på grunn av skader.

Pedersen/Olesen leverte gode jevne prestasjoner gjennom sine kamper tidligere i mesterskapet og ble belønnet med deres største øyeblikk som håndballdommere, en finale i VM.

De viste seg voksne for oppgaven og leverte en meget god finale, med både gode og tøffe beslutninger gjennom hele kampen. Og, ikke minst da de viste ut Kroatias Igor Vori i de siste minutter. I frustrasjon gjør Igor Vori en skuddfinte direkte mot dommer Pedersen og blir premiert med en direkte diskvalifikasjon.

Polen tok den siste pallplassen
Tidligere i dag møtte Danmark og Polen hverandre i kampen om den siste pallplassen og her var det igjen Polen som viste seg å være sterkest. Et dansk lag uten Jesper Jensen som noe overraskende ble vist til tribuneplass av Ulrik Wilbæk måtte igjen se seg slått av det polske laget.

Bronsefinalen endte 31-23 i favør av Polen.

To Top
X