Landslag

Forsterket forsvar klar for Polen

Tradisjonen tro er vi kommet til dagen alle håndballfans venter på. Og, ikke minst troppen med norske håndballjenter som har reist til Danmark og EM. Atter et mesterskap skal avvikles i førjulstiden.

Åpningskampen for de norske jentene er denne gang mot Polen. Et mannskap som har hatt noen tøffe utfordringer med mye koronasmitte, men nå ser ut til å ha lagt det verste bak seg.

Thorir Hergeirsson: Har respekt for Polen

På sidelinjen til Polen finner vi to norske herrer, Arne Senstad og Reidar Møistad, som har overtatt ansvaret for å løfte Polen til nye høyder. Her kan nok de norske jentene forvente seg at de polske jentene kommer med en dose skandinavisk innsats og glede tilført av den norske duoen.

– Har respekt for Polen og Arne (Senstad). Dyktig trener som har massiv erfaring og har med seg gode håndballspillere, kommenterer Thorir Hergeirsson timer før kampstart mot Polen.

Allikevel skal Polen være en overkommelig motstander for de norske jentene, som må tåle å være forhåndsfavoritter til torsdagens kamp.

Hergeirsson mener også at Norge skal kunne slå Polen om jentene spiller opp mot sitt beste.

Kampen vinnes i forsvar

De norske håndballjentene har på papiret ikke hatt et sterkere forsvar de siste årene enn det de har i år. Med Marit Malm Frafjord og Veronica Kristiansen tilbake har nok forsvaret fått seg et løft fra tidligere. Spesielt med Frafjord som forsvarsspesialisten hun er blitt på dette nivået.

Med et comeback til topphåndballen for to år siden hvor hun takket ja til danske Esbjerg, har hun gjennom både den danske serien og internasjonale kamper med klubben vist at hun har de kvalitetene Thorir Hergeirsson har manglet når han skulle sy sammen den beste norske troppen som mulig var.

– Jeg har spilt mye angrep og forsvar i Esbjerg. Her skal jeg spille mye forsvar. Kan jeg bidra med min spisskompetanse så er jeg glad for det, forteller Marit Malm Frafjord som spiller sitt første mesterskap siden 2016.

Etter kampene mot Danmark har også håndballjentene hatt fokus på forsvarsarbeidet, hvor det er blitt trent på flyt og rytme samt samhandling mellom de forskjellige forsvarsspillerne.

Mot Polen skal det norske forsvaret løse samarbeidet mellom Polens bakspillere og linjespiller som fort kan gi Norge utfordringer.

Her vil Norges nye målvaktsduo, Emily Stang Sando og Rikke Granlund, bli satt på noen prøver hvor de kan få vist seg frem.

To Top
X