Landslag

Første generalprøve for håndballgutta

EM i Serbia nærmer seg med stormskritt, og før avreise møter Norge både Egypt og Frankrike i oppkjøringskamper. Først ut er to kamper mot Egypt i Terningen Arena på Elverum, 3. og 4. januar. Egypt kommer fra treningskamper mot Russland og møter Norge som oppkjøring til det kommende Afrikamesterskapet som spilles i midten av januar.

TESTER SPILLERNE
Robert Hedin testet forskjellige lagoppstillinger, noe som ga mesterskapsdebutantene Kent Robin Tønnesen og Kenneth Klev en del spilletid. I Steinar Eges frafall til landslaget, er Svenn-Erik Medhus hentet inn i troppen. ØIF Arendals målvakt leverer en sterk andre omgang og beviser at han er en god erstatning for Ege, sammen med Ole Erevik.

JEVNT
Kampen ble jevn og preget av en del personlige feil og bomskudd. Samspillet var ikke topp, som forventet i første oppkjøringskamp. Det ble til slutt Egypt som trakk det lengste strået og vant kampen med tre mål, 20-23.

SLITER MED SAMSPILL
Kenneth Klev oppsummerer også tapet med mangel på samspill og feil.

– Vi sliter med mye samspill, det merker vi. Det er forsåvidt greit, men det at vi gjør sånne enkle feil, det synes jeg ikke vi skal tillate oss. Det blir litt flaut, men det er alltid greit å få en vekker.

VET HVA SOM MÅ FORBEDRES
Forsvar og bevegelse i angrep hadde forbedringspotensiale i dagens kamp, mener Klev.

– Mot offensivt forsvar sier man ofte at man skal komme i bevegelse og det synes jeg ikke vi gjorde godt nok. Selv om vi bare slipper inn 23 mål bakover, har vi mye å hente. Det blir for mye rom, også ryker vi på noen dumme utvisninger også.

Når det gjelder målvaktspillet er Kenneth Klev fornøyd, men han mener dette burde blitt utnyttet bedre.

– Målvaktene syntes jeg var gode. Men når vi da først får muligheten, synes jeg vi er litt for lite konsekvente i kontra. Når vi har en god keeper som redder, skal vi bare kjøre på, det er lette mål.

– Men det er veldig greit å få en sånn kamp så tidlig, for da vet vi hva vi har å jobbe med, oppsummerer Klev.

KAMPFAKTA
Norge – Egypt, Terningen Arena
Resultat: 20-23(9-10)
Utvisninger: Norge 4 x 2 min, Egypt 6 x 2 min
Tilskuere: 1504

To Top
X