Norsk håndball

Forlater Halden HK ett år før kontrakten utløper

.
Allerede til sommeren forlater den danske duoen, Hanne Frandsen og Morten Holmen, 1.divisjonsklubben Halden HK. Ett år før kontrakten utløper har de valgt å gi seg i klubben de har vært med å løfte opp fra 2.divisjon til å ligge på øvre halvdel i 1.divisjon.

Hanne Frandsen, som har voktet målet til Østfoldklubben, og trener Morten Holmen kom til klubben for tre år siden da Halden var en klubb med middels resultater i 2.divisjon.

Med den danske superduoen på plass tok det kun en sesong før klubben befant seg på det nest øverste nivået i Norge. Og, idag er klubben kun tre poeng fra en opprykksplass til Postenligaen.

Før de kom til Halden var Frandsen og Holmen en tur i plankebyen Fredrikstad hvor de var med på å spille laget opp i Postenligaen.

I Danmark er det danske paret mest kjent fra sin tid i Frederikshavn FOX hvor Hanne Frandsen voktet målet i hele tolv sesonger. Morten Holmen var her trener for både herrelaget og jenter 18 i FFI, samt for damelaget FOX.

Morten Holmen er også trener for det danske landslaget i beach-håndball på sitt fjerde år. Også her har han vært med på en eventyrlig reise hvor det danske laget har gått fra å være nybegynnere til å ta medalje i både EM og VM.

Som i mange andre klubber er det ofte økonomi som gjør at trener og klubb forlater hverandre. Så også i dette tilfellet. Ønskene om en bedre økonomisk ramme for å kunne løfte laget videre til Postenligaen var ikke tilstede for trener Morten Holmen.

– Kort fortalt så stilte jeg noen få krav til klubben rundt økonomi som jeg mener må til for å nå klubbens mål om å komme seg til Postenligaen. Dette ønsket ikke klubben å si ja til på det nåværende tidspunkt, kan Morten Holmen fortelle i samtale med Handballmagasinet.no før han fortsetter.

– Jeg er ikke skuffet over klubben. Håp er nok mer rette ordet å bruke. Jeg hadde håpet klubben kunne se verdien i å finne de ekstra kronene som kunne være med til å spille HHK inn på den store scene i en sportsgren hvor Norge er OL, VM og EM-mestere.
Jeg hadde håpet klubben hadde fått overbevist sine sponsorer i byen om at dette er en gyllen mulighet for å gi jenter i Hakden en mulighet for å nå til topps i en lagidrett. Det kunne vært et friskt pust med noen jenter på toppen i en by som er veldig preget av fotball, ishockey og håndball på herresiden. Og, når jeg hører hvor mye penger det brukes på de tre idrettsgrenene på herresiden så synes jeg bestemt at mine krav til klubben var ytterst rimelige og realistiske.

– Jeg vil gjerne slå fast at det ikke har vært noe dramatikk rundt denne prosessen med oppsigelsen. Både Hanne og jeg er veldig glad i HK Halden og er lei oss for at det er slutt til sommeren. Men, nå vil vi nyte de siste månedene i klubben og naturligvis gjøre vårt arbeid ordentlig ferdig i klubben, avslutter Morten Holmen

To Top
X