Norsk håndball

For dyre billetter i Bringserien? – Nei sier håndballforbundet

Helgen 12.-13.mai var det sluttspillrunde for Bringserien i Stangehallen i Hedmark. I den forbindelse kom det opp en liten diskusjon og reaksjon rundt inngangsprisene som var satt for å få sette de unge norske talentene spille håndball.

Med en pris på kr.120,- pr dag for de over 16 år og kr.60,- for de under 16 år var det en del som synes det ble litt i overkant mye å skulle betale for å komme seg inn i hallen for å se håndball.

For å sjekke temperaturen der ute blant folk la vi opp spørsmålet på vår facebookside om det var for dyrt eller om det var greit. Konklusjonen i denne lille «undersøkelsen» ga svaret at 3 av 4 synes det er for dyrt.
Selv om SSB og andre seriøse gallupbyråer ville si at denne ikke er representativ for å fastslå noe endelig, noe vi er helt med på, så gir det i alle fall en indikasjon på at det kan være i høyeste laget.

NHF synes «prisen er grei»

Billettprisene til både Bringserien og Lerøyserien er et sentralt anliggende. Det er Arrangementsteamet hos NHF sentralt som setter prisene på sluttspillrundene. Arrangementsteamet er satt sammen av representanter fra de forskjellige regionene.

– I Norges Håndballforbund jobber vi for at arrangementene ikke skal gå med underskudd, det vil i lengden ikke være bærekraftig. Billettprisene er diskutert og bestemt av Arrangementsteamet i NHF som består av representanter fra hver region. Prisene gjelder for Bring- og Lerøyserien, og billettinntektene går til den regionen, som er ansvarlig for gjennomføringen av sluttspillet. For å kunne gjennomføre arrangementer av denne typen, er vi avhengig av hjelp fra lokale klubber, og disse får betaling for å være teknisk arrangør. Så pengene du betaler i inngangsbillett, går tilbake til idretten, forteller kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, til Handballmagasinet.no

– Når det spilles seriekamper for klubblag ser de fleste tilskuere én kamp. I Bring- og Lerøyserien er det vanlig at man ser flere kamper samme dag, og i så måte synes vi at prisen er grei. I Stangehallen kunne man eksempelvis se opp til seks kamper på en dag, avslutter Birkeland.

To Top
X