Hovedsak

Follo og BSK/NIF med sterke resultater

Onsdag var det nesten full runde på både herre- og kvinnesiden i Postenligaen. Og, i løpet av kvelden ble det blant annet definitivt klart at Gjerpen spiller i første divisjon neste år etter tap mot serieleder Larvik HK.

Neste sesongs Larvikspiller, Amanda Kurtovic, var en tur på Gjøvik med sin nåværende klubb Nordstrand. Og, her hamret ungjenta inn ti scoringer og var med på å sikre Nordstrand to viktige poeng med sin åtte måls seier over Gjøvik/Vardal som etter onsdagens runde bare ligger to poeng unna kvalikplass.

I trøndelag var det «lokaloppgjør» som kanskje ikke bød på den store spenningen, og Byåsen sikret seg atter en gang to poeng og en tretten måls seier mot Levanger.

Et annet lokaloppgjør var klubben fra Oslo Vest, Njård, som ligger på nedrykksplass som skulle møte Stabæk. Oslolaget maktet ikke å kjempe til seg to poeng og nedrykksspøkelset herjer fremdeles på Oslo Vest.

I kampen om bronsemedaljen var det på forhånd stor spenning om Tertnes kunne klare å ta poeng mot Storhamar som virker i god form om dagen. Hedmarkslaget stakk av med en syv måls seier og to poeng, og sannsynligvis en bronsemedalje i årets serie.

Postenligaen Kvinner
Gjerpen – Larvik, 21 – 34
Gjøvik Og Vardal – Nordstrand, 20 – 28
Levanger – Byåsen, 21 – 34
Njård – Stabæk, 21 – 24
Tertnes – Storhamar, 24 – 31

Serielederen tatt på senga
Oppe på «høgda» i Oslo er det ingen som kan føle seg trygge når de skal møte BSK/NIF. Selv ikke serieleder Drammen, noe de fikk erfare i onsdagens oppgjør hvor de måtte reise hjem til Drammen med et syvmålstap etter at BSK/NIFs Johannes Hippe hadde prikket inn hele seksten scoringer.

På Elverum skulle det feires at Steffen Stegavik hadde forlenget med klubben. Men, Follo ville det annerledes og tok to viktige poeng som gjorde at de gikk forbi Elverum på tabellen og innehar bronseplass etter onsdagens runde.

Haugaland ligger på kvalikplass og skulle møte tabellnabo Haslum som før onsdagens oppgjør lå fem poeng foran Haugaland. Med to poeng ville Haugaland nærme seg en sikker plass, men selv om gjestene hadde en fire måls ledelse til pause ble det til slutt et tre måls tap og en usikker fremtid i herrenes øverste divisjon.

I Bergen var det tabelljumbo Sandefjord som var på besøk hos Fyllingen som innehar sølvplassen i herrenes postenliga. Her gikk det som det måtte gå og Sandefjord ser ut til gå mot spill i første divisjon neste år.

Postenligaen Menn
BSK/NIF – Drammen, 38 – 31
Elverum – Follo, 34 – 35
Haslum HK – Haugaland, 33 – 30
Fyllingen – Sandefjord, 31 – 23

To Top
X