Internasjonal håndball

Festforestilling av Larvik

Håpet om semifinale i årets Champions League var ikke helt over for Larvik, selv med tap mot FC Midtjylland forrige helg. Før kampen mot Györ lå Larvik og FC Midtjylland likt med fire poeng, mens Györ allerede var klare for semifinale. For å kunne gå videre var Larvik avhengig av seier mot Györ, samt at Itxako må ta poeng mot Midtjylland.

Anita Görbicz storspilte i første omgang
I første omgang fulgte lagene hverandre helt likt de første tjue minuttene.
Cecilie Leganger startet bra i Larvikmålet, mens Anita Görbicz gjorde en kjempeomgang for Györ med fem mål.

Györs forsvarsspill lagde problemer for Larvik, som slet i etablert angrep og havnet to mål bak i det det gjensto ti minutter av omgangen. Amanda Kurtovic fikk tilliten når Linn Jørum Sulland ikke lyktes helt og svarte med å score to mål på rad.

Tre venstrehendte
Etter å ha havnet bakpå med to mål, spilte Larvik de siste ti minuttene med tre venstrehendte på banen i angrep. Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Linn Jørum Sulland og Amanda Kurtovic fikk fart på angrepsspillet og tok igjen Györs ledelse raskt. Amanda Kurtovic gjorde en strålende jobb som playmaker og etter noen flotte redninger av Cecilie Leganger satt også kontringene for Larvik. Til pause hadde Larvik snudd ledelsen til sin favør og ledet med to mål, 13-11.

Høy intensitet fremover og bakover
Larvik fortsatte med intensivt spill i begynnelsen av andre omgang og klarte raskt å få en firemåls ledelse over Györ. Larvikforsvaret hadde god kontroll på verdens beste håndballspiller, Heidi Løke, som utrettet lite på linjen for Györ. På den andre siden utrettet Isabel Blanco mye og var sterkt delaktig til Larviks ledelse med flere scoringer og fikk tildelt straffekast.

Tolv minutter ut i omgangen satte Tine Rustad Kristiansen sin andre kontring på rad og Larvik sørget for at Larvik ledet med fem mål. Amanda Kurtovic fikk gleden av å sette inn Larviks mål nummer 25000 halvveis i omgangen, på stillingen 23-17.

Lekestue
I dét kampen gikk inn i de siste ti spilleminuttene satte Kari Mette Johansen inn nok en kontring og sørget for sjumålsledelse til Larvik. Cecilie Leganger fortsatt med sterkt målvaktsspill og Larvik storspilte kampen ut. Etter en festforestilling ble Györ utspilt og Larvik vant komfortabelt 32-25 etter at Thea Mørk satte inn kampens siste mål på en flott flyver.

Larvik gjorde dermed sitt for å sikre seg plass i semifinale. Det er da opp til Itxako å ta poeng fra FC Midtjylland i lørdagens siste kamp før Larvik kan konstantere om det blir semifinale eller ikke.

Topp laginnsats
Tine Rustad Kristiansen var meget godt fornøyd med hva laget presterte gjennom hele kampen.

– Det flyter godt og vi får opp tempoet. Vi hadde tro på seier og det beviste vi jo at vi klarte, oppsummerte Rustad Kristiansen etter kampslutt.

Cecilie Leganger var meget godt fornøyd med både sin egen innsats og ikke minst resten av laget etter kampslutt.

– Det var utrolig kjekt, det var en flott agressivitet på hele gjengen, både på benk og på bane. Det var godt å se at angrepsspillet fungerte igjen etter noen målfattige kamper, så det var kjekt å være en del av Larvik i dag. Jeg synes vi jobber bra og jeg får fatt på et par viktige baller bak, så jeg er veldig fornøyd med det. Det var en bra laginnsats i dag, oppsummerte Cecilie Leganger.

Itxako avgjør Larviks sjebne
Om det blir semifinale eller ikke ligger nå i Spanske Itxakos hender. Larvik ligger nå med seks poeng i gruppen og får semifinaleplass hvis Spanjolene klarer å ta poeng mot FC Midtjylland i gruppens siste kamp.

– Det er litt trist at den spilles sånn på etterskudd, jeg synes reglementet burde vært slik at kampene gikk samtidig i og med at det er tre lag som har noe å kjempe for. Nå blir det meningsløst å spille for det ene laget og sånn sett så er det litt irriterende at vi har satt oss i en situasjon at vi er avhengig av en sånn dum regel. Så får vi håpe at Itxako spiller bra og gjør sakene sine selv om de er slått ut av mesterligaen. Vi har tro på at de skal klare FC Midtjylland hjemme, de er et godt lag og de bør normalt klare de på hjemmebane, avsluttet Cecilie Leganger som må vente i noen timer til før de vet om det blir semifinale eller ikke.

Kampfakta
Larvik HK – Györi AUDI ETO KC
, Arena Larvik
Resultat: 32-25 (13-11)
Utvisninger: Larvik 2 x 2 min, Györ 2 x 2 min
Dommere: Matija Gubica og Boris Miosevic
Tilskuere: 3144

Larvik
Linn Jørum Sulland 7, Amanda Kurtovic 5, Tine Rustad Kristiansen 5, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Isabel Blanco 4, Kari Mette Johansen 4, Karoline Dyhre Breivang 1, Thea Mørk 1, Pernille Wibe, Tonje Larsen, Mie Sohpie Sando, Cecilie Leganger, Lene Rantala.

Györ
Anita Görbitcz 9, Heidi Løke 5, Eduarda Amorim 4, Jovanka Radicevic 3, Aniko Kovacsics 2, Ana Gros 1, Orsolya Verten 1, Adrienn Orban, Agnes Hornyak, Andrea Lekic, Katrine Lunde Haraldsen, Katalin Palinger

To Top
X