Hovedsak

FC Midtjylland med to viktige poeng mot Zvezda

Lørdag ettermiddag var det klart for kamp i Cupwinners Cup i Ikast Brande Arena for FC Midtjylland. Det danske laget som har norske profiler som Gro Hammerseng, Tonje Nøstvold og Isabel Blanco hadde besøk av det russiske laget Zvezda Zvenigorod.

I en kamp som skulle vise seg å bli en jevn affære fra start til slutt var det hjemmelaget, FC Midtjylland som til slutt stakk av med de to viktige poengene og tre plussmål.

– Det er en meget intens kamp med stor fart og to fysiske lag som trår skikkelig til. En jevn kamp hvor vi på et tidspunkt er foran med fem men ikke klarer å dra i fra, oppsummerer FCMs trener Kenneth Jensen rett etter kamp.

God kontroll på Postnova
Mye av grunnen til at resultatet ble som det ble i denne kampen er nok at FC Midtjylland spiller et godt forsvar hvor de har god kontroll på Zvezdas bakspillere. Fremover var det ikke fullt så bra.

– Synes vi spiller en god kamp, men gjør mange dumme tekniske feil. Vi står godt i forsvar og har god kontroll på Postnova, er Tonje Nøstvolds kommentar til lørdagens prestasjon mot det russiske laget som hadde hele seks av sine gulljenter fra VM med til Ikast.

FC Midtjylland er ikke helt ukjent med Zvezda som motstander, og tror de har sjanser til å ta poeng på bortebane. I de to tidligere oppgjørene har det endt med et ti-måls tap og en uavgjort sist år.

– Det er åpent. Vi har spilt to kamper der tidligere. En hvor vi har tapt med ti, og den sist år hvor vi spilte uavgjort. Det blir tøft og jeg tror vi skal spille bedre enn i dag for å klare det, sier trener Kenneth Jensen til Handballmagasinet.no.

Gro Hammerseng tror laget nå har spilt på seg selvtillit og at man med litt mer ballsikkerhet skal klare å heve seg såpass at man også tar med seg poeng fra Russland og kommer seg videre i Cupwinners Cup.

– Et godt resultat med tanke på at vi møter et veldig godt lag. Hadde vi vært mer ballsikre hadde det vært mye bedre. Det beste er at man får selvtillit når vi har vunnet. Må dra til Russland med troen om at vi kan vinne, sier Gro Hammerseng som spiller sin siste sesong i den midtjyske klubben.

Skadet igjen
Katja Nyberg er igjen skadet og måtte lørdag stå over kampen i Cupwinners Cup mot Zvezda.

– Katja fikk et trykk i ryggen på trening under oppvarming fredag og det er usikkert hvor lenge hun blir ute. Det ser ikke godt ut. Hun kan ikke sitte og knapt nok gå, hun ligger for det meste av tiden.

KAMPFAKTA:
FC Midtjylland – Zvezda Zvenigorod
, Ikast Brande Arena, Ikast, Danmark
Resultat: 27-24 (15-12)
Utvisninger: FCM – 1 x 2 min, ZZ – 4 x 2 min
Dommere: Julie Bonaventura og Charlotte Bonaventura (Frankrike)
Tilskuere: 1310

FC Midtjylland

Ingrid Ødegaard, Tonje Nøstvold (4), Isabel Blanco, Mette Sjøberg (2), Sara Hansen, Line Widt Fruensgaard (2), Gro Hammerseng (6), Malene Dalgaard (1), Sabine Englert, Susan Thorsgaard, Mia Møldrup, Trine Stenbæk Troelsen (7), Anne Mette Pedersen (5), Maria Sørensen

Zvezda Zvenigorod
Dine Sashurkova, Anastasia Novitskaya, Elene Dmietrieva (5), Luidmila Postnova (6), Irina Baranovskaya (1), Victoria Kalinina, Oxana Koroleva, Ekaterina Andryushina (2), Ekaterina Vetkova (3), Elena Polenova (5), Nadezda Potapenka (1), Natalia Chernova, Julia Khavronina, Inna Suslina, Tatiana Dronina (1)

To Top
X