Norsk håndball

Falk Horten med sliteseier over Vålerenga

Ole Cato Holden scoret fem mål for Falk Horten mot Vålerenga

Ole Cato Holden scoret fem mål for Falk Horten mot Vålerenga

Ole Cato Holden scoret fem mål for Falk Horten mot Vålerenga | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Tirsdag kveld var det duket for et oppgjør i herrenes første divisjon mellom Vålerenga, som ikke har noe annet enn æren å spille for i de siste kampene, mot Falk Horten som jakter en plass i neste sesongs Postenliga.

Falk Horten har et lite håp om en direkte opprykksplass, men er da avhengig av at Haugaland snubler mot tabelljumbo Fram Larvik i siste serierunde. Dette er lite sannsynlig, og selv håndballfolket i Horten tror ikke på en slik gave.

Veien om kvalifiseringsspill mot Follo som endte på kvalifiseringsplassen i Postenligaen denne sesong ser ut til å være umulig å komme fra for Falk Horten.

Og, skal det bli Postenligaspill er nok Vestfoldingene nødt til å prestere bedre enn de gjorde mot Vålerenga tirsdag kveld.

– Det vi presterer i dag er ikke godt nok, må heve oss mange hakk. Men, vi har mye høyere nivå enn det vi presterer i dag uansett, og kanskje kommer det noen forsterkninger, kan Falk Hortens Ole Cato Holden fortelle til Handballmagasinet.no rett etter kampslutt.

De første tyve minuttene i Jordal Idrettshall skriver seg ikke inn i historiebøkene som de mest underholdende. Med, kun ni mål fordelt med fire og fem på hvert av lagene, utallige personlige feil og to lag som ikke så ut til å finne løsningene var det dårlig valuta for pengene for de 109 fremmøtte tilskuerne.

Vålerenga hadde startet kampen godt og ledet på et tidspunkt med tre mål, men så var det stopp. Falk Horten begynte å finne løsningene og tok styringen i kampen frem mot pause hvor de ledet med tre mål, 16-13.

Andre omgang ble et hakk røffere fra Vålerenga sin side, noe som resulterte i noen mindretallsperioder for hjemmelaget, og Falk Horten hadde aldri noe å frykte med sine tre fire måls ledelse gjennom hele andre omgang, som til slutt ble til en fem måls seier og to nye poeng med hjem til Horten.

– Litt sliteseier, er jo ganske tøff bortekamp. De har ingenting å spille for og går inn i kampen med lave skuldre. Seier til slutt, det var det viktigste selv om det ikke var noen pen seier. Vi gjorde jobben vår, forteller Ole Cato Holden før han løper inn i garderoben for en siste snakk og dusj før turen går mot Horten igjen.

Søndag møter Falk Horten Fjellhammer i siste seriekamp i Holtanhallen.

KAMPFAKTA
Vålerenga – Falk Horten
, Jordalhallen
Resultat: 27-32 (13-16)
Utvisninger: VIF 5 x 2 min, Falk 1 x 2 min
Dommere: Håvard Kleven og Christian Ramberg
Tilskuere: 109

Vålerenga

Øyvind Myhr, Emil Vindheim, Vegard Kalstad (6), Torbjørn Andersen (6), Thomas Thomsen (4), Christopher Moe (6), Martin Delebekk, Ole Martin Sandborg, Magnus Walla Brandshaug (2), Eirik Østby (2), Harald Wigestrand (2)

Falk Horten
Patrick Aasheim (2), Roar Forbord (3), Patrick Thomassen, Christer Aasheim, Rune Skytøen, Kjetil Røyneberg (2), Johannes Johnson (4), Nikolai Solbakken, Jeppe Søllingvraa (4), Anton Bo Blickhammar (9), Simen Johansen, Andreas Ingebritsen (2), Chris Gulliksen (1), Ole Cato Holden (5)

To Top
X