Norsk håndball

Falk-Horten ett steg nærmere Eliteserien

Holtanhallen i Horten var igjen fylt til trengsel da Falk-Horten søndag jaktet på 2 nye poeng i sin søken etter spill i Postenligaen. Gjestene Nærbø holder til i andre enden av tabellen og kjemper for å overleve 1. divisjon.

Nærbø kom fra et 1-målstap mot Halden fra lørdagen, og hadde seriøse planer om å gjøre det vanskelig for de unge guttene fra Falk også. Nærbø gikk respektløst til verks, og spesielt bakspillerne Atle Gudmestad og Sindre Rødseike fikk overraskende lett slippe til. Falk tok føringen og ledet 7-4 etter 11 minutter, men så tok de nevnte spillerne tak igjen og lagene fulgte hverandre resten av omgangen. Falk som oftest foran med ett og to mål, men et litt for passivt forsvarsspill førte til at Nærbø alltid lå hakk i hel. Pauseresultatet var 15-14 til Falk og en nervøs stemning begynte å spre seg på tribunen blant Falk-tilhengerne.

2. omgang fortsatte i samme sporet før Falk satte opp tempoet etter 5 minutter. Forsvaret tettet igjen og Ola Kihle i målet hadde en rekke gode redninger på rad. Dette førte også til raske kontringsmål for Falk og kantspillerne Andreas Ingebrigtsen og Jeppe Søllingvraa imponerte i denne perioden. Falk gikk fra 16-15 til 22-17 på en ti- minutters periode og avgjorde kampen. Nærbø kjempet hardt, men kom aldri nærmere enn 4 mål. Falk hadde god kontroll fremover, men fortsatte å slippe Nærbøs bakspillere litt for lett til. Noe som igjen førte til at seieren ikke ble større, da Falk vartet opp med en rekke flotte angrep i andre omgang. Spennende ble det derimot ikke da Falk-Horten hele tiden lå de nødvendige 4-5 mål foran og virket å ha god kontroll på det hele.

Toppscorere for Falk-Horten, hvor hele 10 spillere tegnet seg på scoringslisten, ble nevnte Andreas Ingebrigtsen og Jeppe Søllingvraa med 6 mål hver. Toppscorer hos Nærbø ble Atle Gudmestad med 9 mål.

 

Neste søndag, palmesøndag, er det dermed duket for et rent opprykks-drama i Holtanhallen. Haugaland, som innehar den viktige 2. plassen gjester Horten og da Haugaland møter Halden TH lørdag, er det mye som tyder på at mye avgjøres til helga.

 

Falk-Horten og deres entusiastiske publikum håper selvfølgelig at «Fort-Holtanhallen» vil bestå og at Falk-Horten trekker det lengste strået.

To Top
X