Norsk håndball

Falk fremdeles med i opprykkskampen

Alt lå til rette for ett nervepirrende toppoppgjør i herrenes førstedivisjon onsdag kveld da Falk Horten og Halden Topphåndball møttes til dyst.

Før onsdagens kamp lå Halden på kvalikplass med 21 poeng, mens Falk lå på 5.plass med 18 poeng, men med to kamper mindre spilt. Sist lagene møttes vant Halden knepent 22-21.

Det var Falk som kom best i gang i onsdagens kamp. Hjemmelaget traff på det meste, samt at Falks målvakt, Nikolai Solbakken, tok de skuddene som kom.

Falk var tidlig oppe i en 4-0 ledelse, og på stillingen 6-1 etter snaue syv minutter, tvinges Halden til time-out. Utover i omgangen klarer Halden å få orden på angrepet og forsvaret. Lagene følger hverandre tett frem til pause, hvor Falk er foran 13-9.

Annen omgang starter litt nervøst for Falk sin del. Halden derimot får en veldig god start på omgangen. Treffer på skuddene, samt at målvakt Sindre Walstad gjør tre viktige redninger, blant annet to 100% sjanser.

Så er det Falks målvakt Nikolai Solbakken som tar over showet. Han stenger nå målet og Falk går fra 13-11 ledelse til 17-12 ledelse. Dette tvinger nok en gang frem en tidlig time-out for Halden. Som så mange ganger i håndball, så er det det som skal til for å snu kampen.

Halden anført av Jan Thomas Lauritzen og Magnus Rugaas, spiser sakte men sikkert opp ledelsen til Falk. Med seks minutter igjen av kampen er stillingen 23-21 til Falk. Dette ser ut til å stresse Falk litt som avslutter angrepene litt for tidlig. Samtidig er Halden flinke til å utnytte dette. Halden spiser seg fortsatt litt inn på Falk, og når det står igjen 2.30, er Halden kun ett mål bak 25-24.

Falk sin bestemann for kvelden Nikolai Solbakken gjør noen viktige redninger, samt at Halden ikke helt står løpet ut i forsvar. Som et siste forsøk prøver Halden med mann mot mann oppdekking. Dette hjalp lite, og Falk vinner til slutt 28-25. Falk sikrer seg dermed de to viktige poengene i denne kampen.

For Falk så er allerede Nikolai Solbakken nevnt, men spillere som Johannes Johnsson, Anton Bo Blickhammar skal også nevnes.

For Halden, så var det helt klart Magnus Rugaas deres beste spiller. Vi kan også nevne at Sindre Walstad og Jan Thomas Lauritzen var toneangivende for bortelaget.

Slik situasjonen er nå, så er det fortsatt helt åpent om hvem som sikrer den andre opprykksplassen etter Bodø. Og hvem som får kvalikplassen i herrenes første divisjon. Mellom 2.plassen og 5.plassen skiller det kun tre poeng!

KAMPFAKTA
Falk – Halden, Holtanhallen
Resultat: 28-25 (13-9)
Holtanhallen
500 tilskuere (fullt)

Toppscorer Falk: Anton Bo Blickhammar og Johannes Johnsson 7 mål
Toppscorer Halden: Magnus Rugaas 6 mål

Dommere: Kristoffer Helgerud, Lier/Vegard Lillebuen, Skrim

Utvisninger: Falk 3 x 2 min, Halden 2 x 2 min

To Top
X