Hovedsak

Ettmålstap mot Sør-Korea

De norske håndballjentene røk på sitt første tap under VM i Kina.

Sør-Koreanerne skled gjennom det norske forsvaret som kniv i varmt smør. Et normalt norsk forsvarsspill ville stoppet disse, men i lørdagens kamp var det lite som stemte.

Thorir Hergeirsson hadde planen klar for hvordan de skulle løse utfordringen med de  kjappe og fintesterke Koreanske jentene. Ved å ta et steg frem og stå opp mot motstanderen på syv meter skulle de takles.

Men, slik gikk det ikke. De norske jentene ble alt for defensive, og klarte ikke å stå opp som planen var. Derfor hjelper det ikke å ha en av verdens beste målvakter i Katrine Lunde Borgersen bakerst. Til tider er hun igjen strålende mellom stengene, men med spillere som får lov å skyte fra fem seks meter er ikke enkle å stoppe.

Kontringene uteblir
Normalt er Norge kjent for å være verdens beste kontringslag, men i lørdage kveld i Suzhou var det ingenting som var i nærheten av å ligne verdensklasse i kontringsspillet.

Norges superkontrer, Camilla Herrem, stod flere ganger og ropte etter sine medspiller på kanten i ankomstspillet, men fremoverspillet ble hengende igjen fem meter inn på Sør-Koreas banehalvdel.

– Vi mister kontringene på grunn av to bytter i dag, er landslagssjef Thorir Hergeirssons kommentar til at ankomstfasen uteblir.

Usikkerheten når to spillepunkter blir borte kommer frem og Norge mister et av sine viktigste angrepsvåpen.

Liten intensitet
Landslagssjefen innrømmer at laget hans aldri kommer opp på intensiteten og blir derfor tvunget til å gjøre litt bytter. Han er heller ikke fornøyd med prestasjonenen i dag og legger til at det er alt for ujevnt fremover.

– Sør-Korea spiller med høyt tempo og er helt klart bedre enn oss på slutten av kampen.

Pulsen er nok høy når Norge i sluttsekundene får frikast og kan utligne til uavgjort og få med seg ett poeng. For det lyktes ikke.

– Planen var å krysse opp Tonje Larsen, det lyktes å få til spillet, men det ble ikke mål denne gangen. Nå gjelder det å glemme denne kampen og ha fokus på kampen i morgen, forteller en skuffet landslagssjef.

Norge møter Kina i den andre kampen i hovedrunden søndag kveld lokal tid.

KAMPFAKTA
Norge – Kina
Resultat: 27 – 28 ( 14-13)

Norge
Kari Aalvik Grimsbø, Ida Alstad (3), Heidi Løke (3), Tonje Nøstvold (5), Karoline Dyhre Breivang (3), Kari Mette Johansen, Marit Malm Frafjord (3), Tonje Larsen (1), Katrine Lunde Haraldsen, Linn Kristin Riegelhuth (3), Tine Stange (1), Anja Edin (1), Siri Seglem, Camilla Herrem (4)

Sør-Korea
Sunhee Woo (1), Ona Kim (6), Eunbi Lee (2), Jihae Jung (4), Chayoun Kim (3), Seonmi Lee, Kyeongha Moon, Hyunji kang, Bokhee Myoung, Minhee Lee, Hyegyung Park, Eunhee Yu (7), Pilhee Moon (5)

To Top
X