Landslag

Ett skritt nærmere EM i Østerrike

Norge spilte onsdag kveld kvalifiseringskamp til EM i Østerrike i Stavanger mot Makedonia. Med seier i denne kampen ville man så og si være klar for EM.

Med fullsatt Stavanger Idrettshall var det klart for Robert Hedins mannskap å vise krefter mot sine Makedonske motstandere. Med flere skader på det norske mannskapet var det det knyttet stor spenning på om de resterende norske gutta kunne klare oppgaven. Både Kristian Kjelling, Johnny Jensen og Bjarte Myrhol er ute med skader.

De norske håndballgutta kommer godt i gang og tar hurtig ledelse og kontroll over kampen. Med godt målvaktspill fra Steinar Ege, godt forsvarsspill og kontringer gir det gode målsjanser. Ledelsen er et faktum!

Etter drøye 13 minutter spilt tar Makedonia time-out på stillingen9-4. Kjetil Strand er det amerikanerne kaller «on fire» og setter skudd etter skudd i nettet bak den Makedonske målvakten.

Det gode spillet fortsatte og den eneste reelle trusselen fra Makedonia var storspilleren Kiril Lazarov.

Etter 20 minutter snakker den Makedonske målvakten på seg en to minutter utvisning og begge våre kantspillere, Lars Bjørnsen og Håvard Tvedten, får vist seg frem i denne perioden. Dette passe de norske gutta da det rett før utvisningen hadde begynt å hakke litt i spillet. Makedonia hadde spist seg inn på et par mål som fort ble utlignet i denne perioden

Første omgang fortsetter i det samme sporet ut til pausesignal og Norge går til pause med ledelsen 17-13.

Håvard Tvedten med spill i verdensklasse
Etter pause var det tydelig at de norske gutta hadde fått giret hverandre opp. En større selvtillit enn de norske gutta viste de ti første minuttene hvor Erlend Mamelund våknet opp og satte tre på rad, Håvard Tvedten viste frem teknikk i ypperste klasse og et samlet norsk lag som tvang Makedonia i passivt etter passivt spill.

Den midtre perioden skulle vise seg å ikke være noe dårligere. Med et enda mer aggressivt forsvarsspill enn vi så i første omgang gjorde at Norge fikk mange gode sjanser som de benyttet seg godt av. Før man gikk i den siste perioden var man helt oppe i en ti måls ledelse.

Med snaue tre minutter igjen tok Robert Hedin time-out på 34-27 for å be om fortsatt god disiplin etter noen dårlige vurderinger fra de norske spillerne.

Når sluttsignalet gikk i Stavanger Idrettshall stod det 36-30 på måltavlen og Norge er ett skritt nærmere EM i Østerrike 2010.

To Top
X