EM 2012 Serbia

Et drama av en åpnigskamp!

3000 tilskuere hadde møtte opp for å lage fantastisk stemning i Millennium Stadion i Vrsac mandag kveld. Slovenia hadde nesten fordel av hjemmebane, med så mange tilskuere på tribunen som de hadde denne kampen.

Det var Norge som startet kampen best, med et forrykende tempo gikk gutta opp i 6-0 før Slovenerne fikk sukk for seg. Ledelsen holdt desverre ikke lenge, Slovenia slo tilbake og spiste sakte men sikkert opp Norges ledelse. Det ble tett og jevnt resten av omgangen, lagene gikk til pause med uavgjort, 14-14. Første halvdel av Norges åpningskamp ble en underholdende omgang, med mye hardt, ampert og fysisk spill og med høy stemning i hallen.

I andre omgang var det Slovenia som hadde en knallåpning og gikk opp i en firemålsledelse før det hadde gått fem minutter. Johnny Jensen måtte tidlig i omgangen sette seg på tribunen, etter å ha pådratt seg direkte rødt kort. På det meste ledet Slovenia med fem, før Norge igjen fikk opp tempoet. Erlend Mamelund vartet opp med lekre innspill til linjespillerne, Ole Erevik hadde noen flotte redninger og Håvard Tvedten scoret bak ryggen fra vingen.

Det ble en thriller av en kamp, som bar tydelig preg av å være en typisk første kamp i et mesterskap. Slovenias spiller nummer 19, Miha Zvizej, måtte også sette seg på tribunen etter sin tredje utvisning og rødt kort. Ole Erevik forstatte å storspille i det norske målet, han hadde blant annet to strafferedninger de siste 10 minuttene.

Som i mange av håndballguttas kamper tidligere, ble det drama helt til siste sekund. Denne gangen satte Håvard Tvedten siste og avgjørende straffe i mål, Norge ledet med to mål 13 sekunder før slutt. Slovenia klarte å redusere på tampen, men Norge tok sine to første poeng i årets EM.

Johnny Jensen syntes det ble utfordrende å spille en kamp hvor det blir dømt mange utvisninger.

– Det ble litt mye tull ute på banen der, det ble en rotete kamp. Det er ikke lett å spille med en og to spillere mindre. Jeg synes det er veldig mye rart det blir dømt to-minutter på, men det er begge veier, så vi kan kanskje ikke klage så mye. Men det er ikke lett å spille håndball når det ikke er lov å takle, ikke er lov å jobbe i forsvar og det er mye rart, mener Johnny Jensen.

Johnny må stå over en kamp, på grunn av det direkte røde kortet han pådro seg i begynnelsen av andre omgang.

– Jeg er her fort å spille håndball, å stå over kamper synes jeg ikke noe om når jeg først er her. Kanskje jeg tenger mer hvile enn de andre, legger Johnny Jensen til spøkefullt.

Landslagskaptein Børge Lunde roser hele laget, men trekker frem Ole Erevik som grunnen til at Norge vant i kveld.

– Jeg tror alle kampene i mesterskapet kommer til å bli jevne, men i dag blir det vel mer en sliteseier i så måte at vi henger litt bakpå i midten av andre omgang. Vi måtte alle grave dypt ned i kjelleren for å få frem de siste kreftene til å holde helt ut. Det er veldig sterkt av hele laget, spesielt av Ole Erevik som stenger buret de siste minuttene. Ole blir matchvinner med det spillet han hadde de siste ti minuttene.

Både publikum og spillere reagerte til tider kraftig på dømmingen, det ble mange utvisninger i kampen og to røde kort.

– Vi var forberedt på det, vi vet det blir mer utvisninger i et mesterskap, vi har egentlig snakket litt om det uten at vi får utbytte av det i dag. Men det er noe vi ta tak i enda bedre, mener landslagskapteinen.

Nå gjenstår Island og Kroatia i gruppespillet for Norge, om Norge får med seg noen poeng inn i hovedrunden er avhengig av at Norge enten tar flere poeng selv, eller at Slovenia tar poeng.

– Vi får se om vi får med oss poengene videre, hvis Slovenia ender sist får vi de jo ikke med oss videre. Vi håper at de er bra i de andre matchene. Tøff start, men en god start, oppsummerer Børge Lund med.

Kampfakta
Norge – Slovenia, Millenium Stadion Vrsac
Resultat: 28 – 27 (14 – 14)
Utvisninger: Norge 5 x 2 min og 1 direkte rødt kort, Slovenia 9 x 2 min (1 rødt kort).
Tilskuere: 3000

Norge
Erlend Mamelund(6), Bjarte Myrhol(6), Christoffer Rambo(6), Einar Riegelhuth Koren(4), Håvard Tvedten(3), Sondre Paulsen(2), Børge Lund(1), Johhny Jensen, Kenneth Ryvoll Klev, Vegard Samdahl, Lars Erik Bjørnsen, Espen Lie Hansen, Magnus Jøndal, Ole Erevik, Svenn Erik Medhus.

Slovenia
Uros Zorman(5), Dragan Gajic(5), Sebastian Skube(4), David Spiler(4), Jure Dolenec(3), Luka Svizej(3), David Miklavcic(1), Jure Dobelsek(1), Peter Pucelj(1), Matjaz Brumen, Marko Bezjak, Miha Zvizej, Matej Gaber, Borut Mackovsek, Gorazd Skof, Primoz Prost.

To Top
X