Beachhandball

Eskil Berg Andreassen: – Vi er i rute

De norske beachjentene har dominert i sanden de siste to årene. Med sølv i EM på hjemmebane i 2009 og gull i siste års VM i Tyrkia er de norske jentene en av favorittene til årets EM i Kroatia.

I pinsehelgen har de norske jentene inntatt polske Inowroclaw og stiller der med to lag i EBT-turneringen som arrangeres der.
Eskil Berg Andreassen, som er landslagssjef for de norske jentene, føler at alt er under kontroll en snau måned før EM braker løs.

– Vi er i rute! Vi har tatt med 14 jenter ned til Polen og meldt på to lag for å få mest mulig matching og kunne prøve ut flere spillere, forteller Berg Andreassen på telefon etter første kampdag.

Begge lag spilte lørdag tre kamper hver, og det ble med kun ett tap total.

Ikke alle som er aktuelle for EM er med nedover til Polen. Blant annet Norges førstemålvakt de to siste årene, Ingrid Ødegård, og storskytterne Linn Jørum Sulland og Betina Riegelhuth. Linn Jørum Sulland deltok ikke sist år da det kolliderte med samlingen til A-landslaget, men i år kan hun igjen være aktuell.

Veteranen storspilte
En av de som virkelig har markert seg i sanden de siste to årene er klubbløse Ane Brustuen. I både EM 2009 og VM 2010 ble Ane Brustuen plukket ut til All Star Team, og sågar EMs beste spiller i 2009.

– Ane ser ut til å være i form og storspilte den siste kampen i dag, forteller Eskil Berg Andreassen.

Brustuen er Norges mest rutinerte spiller skal vi ta hennes 50 landslagskamper før denne turneringen i betraktning.

To Top
X