Landslag

Erlend Mamelund: Godfølelsen er der!

Før avreise til EM i Østerrike var vi så heldige at vi fikk satt oss ned med Erlend Mamelund for en prat. 25-åringen fra Helset i Bærum spiller til daglig i FCK København. Tidligere har han spilt for Helset, Haslum, Nordhorn og Flensburg.

Erlend er vokst opp i en håndballfamilie, moren har spilt på toppnivå, broren Håvard spiller på Haslum HK og er trener for Postenligalaget Stabæk, hvor søsteren Linn spiller, og far er en ildsjel i både Stabæk og Haslum.

Har familien din vært viktig for din utvikling som håndballspiller?

– Ja, det har alltid gått i håndball rundt middagsbordet, og vi er vel like håndballgale alle sammen.

Hvilken trener har betydd mest for deg?d

– Jeg har vært usedvanlig heldig tror jeg, jeg har aldri hatt en dårlig trener. Alle fra Terje Halvorsen på håndballskolen til Robert Hedin har vært gode.

Vi tok også en prat med bestekamerat og nåværende Haslumtrener Tom-Eirik Skarpsno, som også har vært trener for Erlend.

Hvorfor er Erlend blitt så god?

– To klare ting skiller seg ut. Han har et ekstremt vinnerinnstinkt og har lagt ned utrolig mye trening de siste 7-8 årene. I tillegg har han et håndballhode langt utenom det vanlige. Ofte er han både to og tre trekk foran lagkameratene. Det er derfor det kan se ut som han kaster ballen bort en gang i blant, men han kommer nesten alltid på plussiden når kampen blåses av, forteller Tom-Eirik Skarpsno, som gjerne vil bli sitert på at han kanske er litt inhabil i og med de er bestekamerater.

Men, tilbake til Erlend Mamelund igjen.

Bare for å få det avklart, kommer du til å spille i Norge igjen?

– JA! Jeg skal avslutte karrieren min i Haslum HK! Det er ingen annen klubb for meg! Når er en annen sak, det får tiden vise.

Når vi først er inne på norsk håndball, hva er best med den?

– For meg er uten tvil samholdet i laget. Man føler at alle er kompiser, mens i utlandet er det mer egoisme og «meg selv først»-mentalitet.

Og hva er dårligst i norsk håndball?

– Arrangementer. I Tyskland er det ofte fullsatt to timer før kampen begynner. Folk spiser og koser seg og blir underholdt, både før og etter kampene, mens i Norge kommer nesten alle løpende inn i hallen et minutt før den starter og går gjerne litt før slutt for slippe å stå i kø.
Men, med de arenaene som finnes i Norge så er det ikke lett å skape noen ramme rundt kampene, så vi burde absolutt begynne å bygge haller som gjør at de innbyr til at folk har lyst til å være der litt lenger enn 60 minutter.

Du er bare 25 år, men har opplevd mye, hva er ditt beste håndballminne?

– Det må bli når vi vant e-cupen med Nordhorn, det var sinnsykt moro.

EM i Østerrike starter tirsdag, hvilken plass tar dere?

– Du vil ha meg til å si at vi går for medalje nå, ikke meg i mot at vi tar en medalje, men vi har som hovedmål å vinne neste kamp.

Og da blir det medalje?

– Følelsen er i hvertfall god, kan Erlend Mamelund avslutte med et stort smil om munnen.

To Top
X