Norsk håndball

En forsmak på cupfinalen

Tirsdag kveld, 3.juledag, møttes Haslum HK og Drammen HK til oppgjør i Postenligaen. De to cupfinalistene ga både tv-tittere og de 466 tilskuerne som var møtt opp i Nadderudhallen en forsmak på hva som kan ventes i Oslo Spektrum førstkommende fredag.

Haslum stiller som store favoritter, kanskje ikke like store som Larvik HK på kvinnesiden, men helt klart favoritter.

Haslum er regjerende norgesmestere
og har deltatt i fire cupfinaler, 2010, 2005, 2004 og 2003, hvorav de har vunnet to og tapt to. Drammen HK på sin side har også fire cupfinaler, 2009, 2007, 1999 og 1998, hvorav de alle har endt med tap.

Og, med to seire i Postenligaen mot Drammen HK allerede denne sesongen, og ikke minst etter tirsdagens prestasjon så tett innpå cupfinalen, så skal nok en seier til Drammen HK gi god avkastning på oddsen.

Positive til romjulskamper
Full serierunde 3.juledag er nytt i Norge og er et initativ fra blant annet landslagets Robert Hedin som ønsker å ha treninger og kampaktivitet tettere opp til mesterskapet som er i januar.
Haslum har imidlertid ikke gjort så mye annerledes enn året før, men er positive til tiltaket.

– Vi ga gutta fri lille julaften, julaften og første juledag, og hadde felles trening andre juledag, forteller Haslums assistenttrener Tarjei Sundal.

Både assistenttrener Sundal og Haslums hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno er positive til tradisjonen som nå skal bygges med kamp midt i romjulen.

– Hvis vi kan få det til å bli en tradisjon og klubbene er forberedt på at det blir en tradisjon så er jeg veldig positiv til det, sier Tom-Eirik Skarpsno som gjerne innrømmer at det eneste som var synd var at det var cupfinalistene som møttes tre dager før de igjen skal møtes i Oslo Spektrum.

To Top
X